Babakocsistól zuhant az érkező metró elé egy anyuka Londonban 1

Egy anyuka és gyermeke óriási szerencsével ugyan, de túlélték, hogy az érkező metró elé zuhantak a sínekre, London egyik forgalmas metrómegállójában. Az apuka, aki ezt látván utánuk ugrott, hogy segítsen, szintén megúszta ép bőrrel, miután sikerült elbújniuk a sínek alatti résbe.

Babakocsistól zuhant az érkező metró elé egy anyuka Londonban 3

A rendőrség elmondása alapján az anyuka a gyermekét egy babakocsiban tolta a peronon a Baker Street metrómegállóban pénteken késő este. Eközben a kijelzőt bámulta, hogy mikor érkezik a következő szerelvény, és véletlenül, mivel a figyelme elterelődött, túl közel ment a peron széléhez, és ő is és a babakocsi is a sínekre zuhant.

Látva, hogy nagy a baj, a szintén a családdal lévő apuka utánuk vetette magát, hogy segítsen, azonban addigra az épp érkező metró már túl közel volt, így az egyetlen mód a túlélésre az volt, hogy hasra vágták magukat.

Óriási szerencséjükre mind a hármuknak sikerült egy a sínek alatt lévő résbe bebújniuk, így a metró ugyan csupán centikkel a fejük fölött, de anélkül halad el, hogy nekik bármi bántódásuk esett volna.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a család egyik tagja sem szenvedett súlyos sérüléseket, de azért a biztonság kedvéért egy közeli kórházba szállították őket az incidenst követően, további kivizsgálásokra.

Babakocsistól zuhant az érkező metró elé egy anyuka Londonban 4

Az eset egyébként a Jubilee Line vonalán történt, a dél felé menő oldalon, a hetes peronon. A rendőrség egyelőre még vizsgálja az incidens körülményeit, hogy teljesebb képet kapjanak arról, mi is történt pontosan.

„Annyira megkönnyebbültem! Pont akkor értünk oda a peronra, amikor a baleset történt a Baker Street-i megállónál. A metró vészfékezett, dudált, az emberek meg sikítozva rohangáltak összevissza. Nem tudom elmondani mekkora kő esett le a szívemről, hogy senki nem halt meg a balesetben.” – írta a közösségi oldalán az egyik szemtanú, aki közvetlen közelről nézte végig a rémisztő jelenetet.

„Pont egy másik részén ácsorogtam a megállónak, amikor a sziréna megszólalt az állomáson, és bemondták a hangosbemondóba, hogy vészhelyzet van és mindenkinek azonnal el kell hagynia a helyszínt. Alig értem ki a megállóból, már egymás után érkeztek a tűzoltók, mentők, rendőrök. Hirtelen tele lett az egész környék egyenruhásokkal. Láttam hogy az egyik férfi kiviszi a gyereket, és nem sokkal később az anyját is kísérte valaki. Szerencsére egyikőjüknek sem lett baja.” – mesélte egy másik személy, aki szintén ott volt az incidensnél.

„Ezek után érdemes tanulni az esetből, és tényleg odafigyelni arra, hogy amikor várakozunk, vagy sétálunk a peronon, ne menjünk a felfestett sárga csíkon túl, mert veszélyes, és ilyesmi bárkivel megeshet, csak egy pillanatnyi figyelmetlenség és kész a baj. Szerencsére a mostani balesetben senkinek nem lett baja, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek mindig ilyen szerencséje lesz.” – nyilatkozta a TfL egyik szóvivője az eset kapcsán.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás