Azonnali műtétre volt szükség, miután Anglia legmérgezőbb pókja csípte meg: „Azt hittem felrobban az ujjam” 1

Egy nő, aki sürgős műtéten esett át, miután egy mérges pók megharapta, azt mondta, úgy érezte, hogy az ujja “fel fog robbanni”.

Azonnali műtétre volt szükség, miután Anglia legmérgezőbb pókja csípte meg: „Azt hittem felrobban az ujjam” 3

Crystal Rudd keze nagyra dagadt néhány nappal azután, hogy egy steril tűvel egy fájdalmas pattanásszerű képződményt szúrt ki az ujján. A 28 éves nő később “elviselhetetlen” fájdalmat kezdett érezni, amely az incidenst követően egyre inkább kezdett szétterjedni a karjában.

Az orvosok azt mondták a háromgyermekes anyának, hogy ezt a fájdalmat egy hamis özvegy pókcsípés okozta. Rudd a lincolnshire-i Spaldingból elmondta, hogy miután március 25-én észrevette a fájó „pattanást” a kezén, elment a sürgősségire, ahol a személyzet először bögölycsípésre gyanakodott.

Antibiotikumot írtak fel neki, és azt mondták, hogy vegyen be antihisztaminokat, de április 1-jére a fájdalom még jobban felerősödött, és már nem tudta mozgatni az ujját.

“Az egész kezem elkezdett vörösödni, nagyon megduzzadt. Aztán elkezdett fájni a csuklóm és utána a könyököm is. Úgy kellett aludnom, hogy a karom a fel volt emelve, hogy azzal is megpróbáljam enyhíteni a fájdalmat, mert amikor leengedtem, minden vér a kezembe áramlott, és úgy éreztem, fel fog robbanni.”

Miután egy nappal később visszament a kórházba, egy orvos azt mondta neki, hogy hamis özvegy harapása az a seb a kezén, és meg kell műteni.

Azonnali műtétre volt szükség, miután Anglia legmérgezőbb pókja csípte meg: „Azt hittem felrobban az ujjam” 4

Másnap megműtötték, és az orvosok felvágták az ujját, hogy megtisztítsák és eltávolítsák a fertőzést a ízület körül. Rudd azt mondta, ha nagyanyja, Thelma Gowland nem tanácsolta volna, hogy menjen orvoshoz, az eredmény sokkal rosszabb is lehetett volna. Rudd azt mondta, reméli, hogy a csípés nem okoz maradandó károsodást az ujjában, és emellett éberségre buzdított másokat.

“Nagyon korán elmentem a sürgősségire, de csak azért, mert a nagyim biztatott erre. Vannak, akik nem mennek el ilyenkor még egy jó darabig, és ki tudja, mennyivel rosszabb lehet a helyzet ha tovább várok?”

Az Egyesült Királyságban nem olyan gyakoriak a pókcsípések, de egyes őshonos pókok – például a hamis özvegy – csúnya harapásra is képesek. A pókcsípés apró szúrás nyomokat hagy a bőrön, ami fájdalmas lehet, bőrpírt és duzzanatot okozhat. Egyes pókok harapása rosszullétet, izzadást és szédülést is okozhat. A harapások el is fertőződhetnek, vagy ritka esetekben súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Azonnal kérj orvosi segítséget, ha bármilyen súlyos vagy aggasztó tünetet észlelsz egy pókcsípés után. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után