Mindössze pár nap alatt már több, mint 150 ezer ember nézte meg a videót, ami a magyarokhoz szól otthon és a világ minden pontján, és arra buzdít, hogy vállaljunk több gyereket. A vélemények igencsak megoszlanak, de a téma érdekes és aktuális is, a kérdés csak az, hogy a téma megközelítésével ki mennyire ért egyet.

A videó szerint Magyarország legnagyobb problémája jelenleg a népesség csökkenése. Ha  nem vállalunk gyermekeket, nem házasodunk meg, ha elhagyjuk a hazánkat, ha abortuszra megyünk, vagy magyar gyermekek híján beengedjük a migránsokat, törvényszerűen előbb-utóbb eltűnünk a saját hazánkból. Mindannyiunk felelőssége, hogy ez ne történjen meg! A videó a külföldre vándorolt magyarságot is megszólítja.

A videóban gyakorlatilag burkoltan kritizálnak mindenkit, aki valamilyen okból kifolyólag nem vállal legalább két gyereket, amin igen sokan felkapták a vizet. A videó elvileg egy nonprofit szervezet által készült, de ezt is sokan megkérdőjelezik.

A videót itt tekinthetitek meg:

Magyarország népessége valóban fogy, és nem csak azért mert kevés gyerek születik, hanem azért is mert sokan elköltöznek. Azonban az is egy érdekes kérdés, hogy vajon mindenki kritizálása, aki valamilyen okból nem vállal gyereket, célravezető-e, vagy esetleg érdemes lenne más szögből is megvilágítani a dolgokat, netán megvizsgálni, hogy a gyermekneveléshez mennyire adottak a körülmények és egy átlagos magyar családnak jelen körülmények közt mennyire kockázatos ilyesmibe belevágni.

Kíváncsian várjuk, hogy ki mit gondol a témáról, szóljatok hozzá akár Angliában, akár otthon, akár bármely más országban éltek!  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás