Az emeleti ablakon kellett kiugrania egy egész családnak Angliában, hogy megmeneküljenek a lángoló épületből 1

Egy angliai család mindenét elveszítette, miután egy elektromos kerékpár akkumulátora miatt tűz ütött ki otthonukban. A lakóknak óriási szerencséjükre sikerült még időben elmenekülni a Sheffieldben, az Ecclesall Roadon lévő házból.

Az emeleti ablakon kellett kiugrania egy egész családnak Angliában, hogy megmeneküljenek a lángoló épületből 3

A tűz vasárnap délelőtt 11:30 körül keletkezett. Mind az öt lakónak sikerült elmenekülnie. Hárman azonban kórházba kerültek az első emeleti ablakon való kiugrás után szerzett sérülések miatt. A szomszédok elmondása alapján a lángok gyorsan elborították az ingatlant, miután belül többen is egy „robbanást” hallottak.

A helyszínre érkezett a dél-yorkshire-i tűzoltóság és mentőszolgálat több egysége is, akiknek sikerült ugyan eloltaniuk a lángokat, de a házból szinte semmi sem maradt. Az épület elszenesedett és romokban hever, a lakástűz következményeként amit vélhetően egy lítium akkumulátoros robogó akkumulátortöltőjének meghibásodása okozta.

Az emeleti ablakon kellett kiugrania egy egész családnak Angliában, hogy megmeneküljenek a lángoló épületből 4

A tűzoltóság által megosztott képeken megperzselt falak és betört ablakok láthatók, amelyekből jól látszik, hogy a tűz mekkora pusztítást végzett. Az ingatlanon áthaladva egy lépcső maradványai is láthatók, de szinte minden megolvadt, elégett vagy megfeketedett.

Minden személyes tárgy és bútor megsemmisült a tűzben, és gyakorlatilag hamuvá vált. Az egész épületnek szinte csak a falai maradtak meg, a mennyezet megsüllyedt és átázott a lángok eloltásához használt vízmennyiségtől.

A tűzoltók bizonyítékokat tettek közzé, hogy felhívják a figyelmet a lítium-ion akkumulátorok tűzveszélyességére.

Az emeleti ablakon kellett kiugrania egy egész családnak Angliában, hogy megmeneküljenek a lángoló épületből 5

Ade Parkin, a South Yorkshire Fire and Rescue csoportmenedzsere a következőket mondta: „Az incidensekben érintett emberek szerencsések, mert komoly sérülés nélkül megúszták. Tudjuk, hogy az e-kerékpárok és az e-robogók egyre népszerűbbek, és valóban hasznosak lehetnek a kerékpározás különféle edzettségi szinttel rendelkező kedvelői számára, nem is beszélve azokról a nyilvánvaló környezeti előnyökről, amit a más eszközökhöz viszonyított alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás jelent.”

„Ezért olyan fontos, hogy csak olyan jó hírnevű cégtől vásároljunk kerékpárokat, amelyek egyértelműen bizonyítani tudják, hogy megfelelnek az Egyesült Királyság/EU biztonsági törvényeinek, és csak az akkumulátorhoz mellékelt töltőt használjuk.”

Dél-Yorkshire-ben egyre nagyobb kockázatot jelentenek az e-biciklik és robogók által okozott tüzek, mivel 2023-ban 15 ilyen esetet jegyeztek fel. Ez csaknem kétszerese a 2022-es adatnak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után