„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 1

Egy rendőr kis híján elveszítette a kezét a tegnapi kardos támadásban, amely során egy 14 éves fiú meghalt, négyen pedig kórházba kerültek – közölte a Met Police szóvivője. Sir Mark Rowley „borzasztóan súlyosnak” minősítette a rendőrnő sérüléseit, és hozzátette, hogy a karja pedig „nagyon súlyosan megsérült”, miután a kardos támadó kedden kora reggel vad tombolásba kezdett Hainault területén, London északkeleti részén.

„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 3

„A sebészek sok órát töltöttek azzal, hogy összerakják a karját” – mondta Sir Mark az LBC-nek. Arra a kérdésre, hogy meg tudja-e erősíteni azokat a jelentéseket, amelyek szerint közel volt a kezének elvesztéséhez, a szóvivő azt felelte: „Nem állt tőle messze.”

A rendőrséget nem sokkal reggel 7 óra előtt értesítették, hogy egy jármű belehajtott egy házba Hainault területén, Thurlow Gardens-nél, és a hírek szerint ezt követően embereket kezdett el megtámadni az utcán.

„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 4

Egy 14 éves fiú a helyszínen meghalt, négy embert pedig nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a támadás következtében. A rendőrség továbbra is várja, hogy végre kihallgathassa a 36 éves gyanúsítottat, aki a támadás előtt megsérült, amikor kisteherautója az ingatlannak ütközött. A támadás kapcsán egy mai LBC-interjú során Sir Mark felfedte, hogy a segélyhívások fogadása után 12 percen belül a rendőrök a helyszínen voltak.

„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 5

Aiste Dabasinskaaite leírta a pillanatot, amikor a férfi halálosan megsebesítette a tinédzsert. Azt mondta, hogy a férfi tőle is megkérdezte annak a környéknek a címét, ahol tartózkodtak, majd rálépett a lábára, hogy „ne tudjon elhátrálni”.

Az ITV-nek így mesélte el a történteket: „Miután elmondtam a címet, valahogy közelebb lépett hozzám, rálépett a lábamra, így nem tudtam elhátrálni, és ekkor előrántotta a kardot. Karnyújtásnyira volt. Egy pillanatra lefagytam. Aztán csak rohantam az úton, nem is néztem hátra, hogy megnézzem, üldöz-e.”

„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 6

Dabasinskaaite elmondta, hogy megpróbálta figyelmeztetni a tinédzsert: „Az ösztönöm azt súgta, hogy kiabáljak és integessek neki, amit én és egy másik szomszéd is megtettünk, de mivel fejhallgató volt rajta, nem hiszem, hogy hallotta. Döbbenetes pillanat volt. A kiabálásunk egyik pillanatról a másikra abbamaradt és hatalmas ürességet éreztünk… Csak meredten bámultuk, hogy mi történik.”

„Az egyik rendőr majdnem elvesztette a kezét” – kiderültek a vérfagyasztó részletek a londoni kardos támadásról 7

További négy ember megsebesült a félelmetes támadás során. Chris Bates szemtanú ezt mondta a Sky News-nak: „A rendőrök odaszaladtak a kocsifelhajtóhoz, ahol a fickó volt, és azt kiabálták, hogy tegye le a kardot. Nagy szamurájkard volt nála. A rendőrök kiabáltak vele. Aztán sokkolóval leterítették, és vagy heten rávetették magukat.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után