Az elmúlt 10 év legnagyobb pozitív és negatív változásai az Egyesült Királyságban, amelyek nagyban befolyásolták az életemet EU-s bevándorlóként 1

Az elmúlt tíz év számos változást hozott az Egyesült Királyságban, amelyek jelentős hatással voltak az itt élő EU-s bevándorlók életére. Ezek a változások közvetlenül befolyásolták mindennapjaimat, munkalehetőségeimet és általános életminőségemet. Az alábbiakban négy pozitív és öt negatív változást mutatok be, amelyek nagyban befolyásolták az itteni életemet.

Az elmúlt 10 év legnagyobb pozitív és negatív változásai az Egyesült Királyságban, amelyek nagyban befolyásolták az életemet EU-s bevándorlóként 3

Pozitív változások

1. Munkalehetőségek bővülése: Az elmúlt években a munkaerőpiac szélesedett, és számos új lehetőség nyílt meg különböző ágazatokban. Ez különösen előnyös volt számomra, mivel több lehetőség közül választhattam, és olyan munkaköröket találhattam, amelyek jobban illeszkedtek a képességeimhez és érdeklődési körömhöz.

2. Oktatási lehetőségek növekedése: Az oktatási szektorban is jelentős fejlődés történt, beleértve az online tanulási lehetőségek bővülését. Ez lehetővé tette számomra, hogy továbbképezzem magam és új készségeket sajátítsak el anélkül, hogy el kellett volna hagynom a munkahelyemet vagy akár adott esetben az otthonomat.

3. Közösségi kezdeményezések és támogatás: Számos közösségi kezdeményezés indult, amelyek célja a bevándorlók integrációjának segítése. Ezek a programok nemcsak gyakorlati segítséget nyújtottak, hanem hozzájárultak ahhoz is, hogy jobban beilleszkedjek és otthon érezzem magam az új környezetben.

4. Multikulturális közösségek erősödése: London és más nagyvárosok multikulturális közösségei tovább erősödtek, ami sokkal befogadóbbá/élhetőbbé tette az országot. Ez lehetőséget adott arra, hogy különböző kultúrákat ismerjek meg és gazdagítsam saját életemet a sokszínűség révén.

Negatív változások

1. Brexit következményei: A Brexit egyik legnagyobb hatása a szabad mozgás megszűnése volt, ami jelentősen megnehezítette az utazást és a munkavállalást az EU és az Egyesült Királyság között. A vízum- és munkavállalási engedélyek beszerzése bonyolultabbá vált, és sokkal több papírmunkát igényel. Ez egyre több embernek veszi el a kedvét attól, hogy ide költözzön, és közvetetten attól is, hogy itt maradjon.

2. Költségek emelkedése: Az elmúlt években az élelmiszer, az üzemanyag és a lakhatási költségek jelentősen emelkedtek. Ez különösen nehéz volt számomra, mivel a megélhetési költségek növekedése komoly terhet jelentett a jelenlegi fizetésem mellett, de nyilván ezzel elég sokan vannak még, akik tudnak azonosulni.

3. Xenofóbia és diszkrimináció növekedése: A Brexit után megnövekedett a xenofóbia és a diszkrimináció eseteinek száma. Számos EU-s bevándorló, köztük én is, szembesült előítéletekkel és negatív megkülönböztetéssel, ami nehezebbé tette a mindennapi életet és egyre több kellemetlen pillanatot okoz. Persze szerencsére azért a legtöbben továbbra is normálisan kezelik a bevándorlókat.

4. Egészségügyi szolgáltatások túlterheltsége: Bár az egészségügyi szolgáltatások fejlődtek, a túlterheltség és a hosszú várakozási idők és várólisták továbbra is problémát jelentenek és a helyzet csak romlik. Ez különösen a járvány idején és azóta vált nagyon nyilvánvalóvá, mert érezhetően egyre nehezebb időben orvosi ellátáshoz jutni.

5. Politikai és gazdasági bizonytalanság: A Brexit és a globális gazdasági kihívások jelentős politikai és gazdasági bizonytalanságot hoztak az országba. Ez a bizonytalanság negatívan befolyásolta a munkahelyi stabilitást és a hosszú távú tervezést, ami stresszt okozott a mindennapokban.

Az elmúlt tíz év változásai jelentős hatással voltak az életemre EU-s bevándorlóként az Egyesült Királyságban. Míg számos pozitív fejlemény könnyebbé és gazdagabbá tette az életemet, a negatív változások kihívásokat és nehézségeket hoztak. Fontos, hogy ezekre a kihívásokra megfelelően reagáljunk és alkalmazkodjunk, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a pozitív lehetőségeket.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után