Az egyik Wizz Air járat utasai 1 napos késéssel jutottak csak vissza Budapestre pont szenteste napján 1
Technikai probléma miatt az egyik Wizz Air járat utasai 1 nap késéssel tudtak csak megérkezni Budapestre, pont karácsony előtt. A légitársaság arra is felhívta a figyelmet, hogy a megnövekedett forgalom és a meglehetősen zord időjárási viszonyok miatt több késésre és esetenként járattörlésre is sor kerülhet.
Az egyik Wizz Air járat utasai 1 napos késéssel jutottak csak vissza Budapestre pont szenteste napján 3

A Wizz Air egyik járatának összes utasa Dortmundban rekedt és a gép meghibásodása miatt dec. 23. helyett csak december 24-én tudtak megindulni Budapest irányába – jelezte levélben az egyik utas párja, aki azt írta, a férje szombaton utazott volna haza, de az eset miatt durván 2 órát ültek fent a gépen. A Wizz Air ezt követően közölte, hogy aznap már nem tudnak elindulni. Az utasoknak sikerült szállást foglalni aznap estére.

Vasárnap reggel a gép utasai azt az ígéretet kapták, hogy délelőtt 10-kor indul egy gép, de ezt követően kiderült, hogy mégsem lesz semmiféle gép.

“már abban is kicsit kevés a bizodalmunk, hogy a délutáni ígéret teljesül. Wizz Air dolgozó nincs velük, nem kapnak tájékoztatást, és ami a legszomorúbb, hogy folyamatosan felültetik őket, így mindenki az ígéretekre vár, miközben lecsúszik más alternatív hazajutási lehetőségekről” – írta a hölgy, akinek a férje ekkor még mindig kint várakozott, hogy útnak indulhasson.

A Wizz Air légitársaság természetesen megpróbálta kimagyarázni a dolgot

A Wizz Air azt hangsúlyozta válaszában, hogy a karácsonyt megelőző napok mindig nagyon zsúfoltak a légi közlekedésben, tekintve, hogy ilyenkor nagyon sokan utaznak haza a családjukhoz, és ezen felül sokan mennek kirándulni ebben az időszakban.

Elmondásuk szerint ilyenkor az időjárási körülmények is tovább nehezíthetik a helyzetet. Ilyen volt például a nagy havazás is pár napja, ami miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáját órákra le kellett zárni, ez pedig járattörléseket és jelentős késéseket okozott minden érintett légitársaságnál.

Kihangsúlyozták, hogy a szóban forgó járat esetében technikai probléma lépett fel és ezért nem tudott a gép útnak indulni.

A probléma megoldása a vártnál hosszabb időt vett igénybe, ezért kellett a járat indítását december 24-re áttenni. A Wizz Air minden utas számára gondoskodott szállásról, ellátásról és transzferről. Minden olyan utast, aki közvetlenül a Wizz Air weboldalán vagy applikációján keresztül vásárolta meg repülőjegyét, a Wizz Air e-mailben és/vagy SMS-ben tájékoztatott a járat átütemezéséről. Akik pedig nem a Wizz Air felületein vették a jegyüket, azoknak azt mondták, hogy a jegyfoglaló oldalhoz/utazási irodához vagy a Wizz Air ügyfélszolgálatához forduljanak további információért.

Az utasok a hírek szerint végül 24-én 15:30-kor tudtak elindulni vissza Budapestre.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után