Az angol királynő ma újabb rekordot döntött meg: egész Nagy-Britannia gratulál az évforduló alkalmából 1

Új portré készült a királynőről és Edinburgh hercegéről a hetvenedik házassági évfordulójuk alkalmából.

Az angol királynő ma újabb rekordot döntött meg: egész Nagy-Britannia gratulál az évforduló alkalmából 3

Erzsébet, aki 1947 november 20-án a Westminster apátságban ment hozzá Fülöphöz, az első brit uralkodó, aki a platina lakodalmát ünnepelheti. A kapcsolatuk így tehát régebb óta tart, mint bármely más brit előkelőségé – Fülöp herceg évtizedek óta hűségesen áll a királynő oldalán, segíti őt a trónon és végzi el a saját hercegi kötelességeit is.

Első találkozásuk még a második világháború előtt volt a Royal Naval College-ben, ekkor Fülöp 18 éves volt, Erzsébet pedig 13. Ennek a jeles napnak az évfordulója is közeleg, két év múlva lesz 80 éve, hogy az akkor nagyon fiatal pár meglátta egymást.

A királynő 21 éves volt, amikor aztán az oltár elé álltak, és a hosszú házasság mellé ő a leghosszabb ideje regnáló uralkodó is, ugyanis nem olyan régen döntötte meg Viktória királynő rekordját. Erzsébet 1953 óta, 64 éve ül Nagy-Britannia trónján. A most 96 éves herceg az esküvő napján 26 éves volt, és frissen tért haza a királyi haditengerészetből, ahol a második világháború alatt szolgált. Bár Fülöp egészsége miatt nemrég visszavonult a közszereplésektől és kötelességei ellátásától, így is ő a leghosszabb ideje királyi hitvestárs a brit uralkodók történelmében.

Együtt ünnepelték már az Ezüst,- Arany és Gyémántlakodalmukat az évtizedek során, és rengeteg hullámvölgyet átéltek együtt, beleértve a négy gyerekükből háromnak a válását és a Diana hercegnő halálát követő botrányokat. Eközben a családjuk szépen gyarapodik, nemsokára már a hatodik dédunokájuk érkezik meg – Vilmos herceg és Kate harmadik gyermeke.

Már van tehát 5 dédunokájuk –  Savannah és Isla Phillips, Mia Tindall, George herceg és Charlotte hercegnő -, és 8 unokájuk – Peter és Zara Phillips, Cambridge hercege, Vilmos, Harry herceg, Beatrice hercegnő, Eugenie hercegnő, Lady Louise Mountbatten-Windsor, és Severn vicomte. A számos leszármazott négy gyermeküktől van: Wales hercege, a főhercegnő, York hercege és Essex grófja.

A 70. házassági évforduló ünneplése zártkörű, meghitt esemény lesz a pár kérésére, eltérően a 2007-es gyémántlakodalomtól, amikor nyilvános események sorát tartották. A család és a közeli barátok ma este gyűlnek össze a Windsor kastélyban egy vacsorára, az évfordulót megünneplendő. Egyedül a harangok szólalnak majd meg a mai nap folyamán, jelezve a nagy napot.

Erzsébetnek és Fülöpnek már nagyon sokan gratuláltak, Theresa May például Twitteren emlékezett meg az eseményről: „Gratulálok a Királynőnek és Edinbourgh hercegének, akik a platina házassági évfordulójukat ünneplik. Egész életüket a brit nép és a közjó szolgálatának szentelték – kívánom nekik a legjobbakat ezen a különleges napon.”

A képeket a brit fotós, Matt Holyoak készítette, és a pár rajta a Windsor kastélyban található White Drawing teremben áll egymás mellett. A 91 éves királynő egy krémszínű könnyű ruhát választott, amelyet Angela Kelly tervezett, és már a gyémántlakodalmukon is ezt viselte. Emellé egy sárga, vörös és fehér gyémántokból álló „Scarab” brosst tűzött fel, amelyet Andrew Grima ajándékozott a párnak 1966-ban.

A képpel III. György és Charlotte királyné 1781-es portréját idézik meg, ők akkor 57 éve voltak házasok. Erzsébet királynő összekulcsolja maga előtt a kezeit, míg Fülöp herceg kihúzza magát, és a háta mögé rejti a kezeit. Olyan kép is készült, ahol a királynő egy aranyozott trónon ül, mellette Fülöp zsebre tett kézzel áll.

Holyoak már rengeteg brit és hollywoodi hírességgel dolgozott együtt, és többször fotózta az olyan neves magazinok címlapját, mint Harper’s Bazaar, Shortlist, Dazed vagy Confused. A királyi pár képeit a Camera Press számára készült – ez az ügynökség publikálta hetven éve Erzsébeték hivatalos esküvői fotóit is.

A párhoz közelálló források szerint Erzsébet és Fülöp a mai napig úgy szeret időt együtt tölteni, mint 70 éve.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után