A Valentin nap minden évben arról kéne hogy szóljon, hogy a párok megajándékozzák egymást, és csinálnak valami jót együtt, de sokszor csak görcsös vásárlási láz szaga van a dolognak, amit a média nyomása vált ki az emberekből.

valentin nap Anglia

A Valentin nap, február 14-én, Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint Valentin nap (Valentine’s Day) idején a szerelmesek megajándékozzák egymást. Ezzel feltehetően mostanra mindenki tisztában is van. A kérdés az, hogy elhatalmasodott-e az ünnep mögé bújtatott, az embereket vásárlásba hajszoló hátsó szándék, vagy meglátjuk az ünnep valódi tartalmát a sorok közt olvasva. Erről kérdeztünk meg benneteket, Angliai magyarokat, és a legjobb válaszokat összegyűjtöttük.

Ezt mondtátok ti a Valentin napról:

„Nem más, mint a többi nap, sőt igen kellemetlen, ha csak ezen a napon jut eszedbe kedveskedni a szerelmednek.” – Feri

„Nekem ugyanolyan nap, mint az átlagos napok, ha van párom, ha nincs.” – Rita

„Egy kitalált ünnep. Ennyi. Nem csak egy nap kell, hogy fontos legyen az, akit szeretünk, hanem minden nap, legyen az élettárs vagy családtag.” – Alexandra

„Engem nem izgat, mert amerikai import baromság, de pl a kínait megünnepeltük Kínában, mert az tradicionális es nem olyan dolog, amivel meg több pénzt akarnak lehúzni rólad meg gáz, hogy kb az alapján ítélik meg egymást az emberek hogy Valentin napra mit vettek meg hogy ünnepeltek.” – Kriszti

„Én szeretem. Semmi baj azzal, ha egy extra napot együtt töltesz azzal, akit szeretsz. Attól még szeretheted egész évben és ennek nem kell amúgy pont Valentin napon lennie.” – Ani.

„Szerintem szép maga a gondolat, de nem egy napról szól a szerelem.” – Viki.

„A bátyám szülinapja.” – Tomi.

„Szeretem ilyenkor a kora hajnali szexet, majd visszaaludni egymás karjaiban, de amúgy a körülöttem levőket minden nap szeretem, nem kell egy nap mikor nekem megmondják hogy most ünnepeljek.” – Karolina.

„Ha itt lenne kupidó, kihúznám a nyelvét es feldugnám a seggébe aztán elvennem a nyilait és körbelövöldözném, hogy tudja meg már az a kis geci milyen rohadt szar szakma az övé.” – Niki

“Marketing, de legalább vannak leárazások.” – Pálma

Egész vicces és változatos válaszok születtek. Ahányan vagyunk, annyi féle gondolat fogalmazódott meg. A lényeg, hogy akármilyen nap is van, szeressük egymást, és ha valaki még úgy érzi véleményt nyilvánítani, facebookon ne fogjátok vissza magatokat. Szép napot!

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára