Hét ember életét vesztette, amikor egy légi bemutatón az egyik repülőgép az autók közé csapódott Anglia déli részén, West Sussex területén.

_85127633_planecrashshorehamairport1

A baleset a Shoreham Airshow nevű légi bemutató közben történt az A27-es úttól nem messze, a dél-angliai West Sussex-ben, nem sokkal 13:00 után. A helyi mentőszolgálat jelentése szerint hét ember a helyszínen életét vesztette a becsapódáskor, egy nyolcadik személyt pedig életveszélyes sérülésekkel azonnal kórházba szállítottak.

A szemtanúk elmondásai szerint a Hawker Hunter típusú sugárhajtású repülőgép épp egy hurkot akart leírni a levegőben, de a manővert nem sikerült befejeznie, és a földbe csapódott.

_85128292_planecrashshorehamairport4

„A repülő egy Hawker Hunter T mark 7 volt, ami épphogy megkezdte a bemutatót. Épp egy hurokból próbált kijönni, és akkor hirtelen belém hasított, hogy túl alacsonyan megy, túl alacsonyan megy… Húzd fel! A gép egyenesen a földbe csapódott” – mondta Stephen Jones, aki közelről látta a balesetet.

A Royal Sussex kórház szóvivője elmondta, hogy két embert szállítottak kórházba, egyet súlyos, egy másikat pedig könnyebb sérülésekkel. További 10 embert a helyszínen kellett ápolni.

_85130401_85130400

Egy másik szemtanú azt nyilatkozta, olyan volt mintha a gép kettészakadt volna. A becsapódást hatalmas robbanás és lángcsóva követte. A kornyéket beborítják a roncsok és a sűrű fekete füst. A szemtanúk nagy részét, érthető módon valósággal sokkolta a látvány.

A Hawker Hunter típusú repülőgépek a brit légierőt (RAF) szolgálták az 50-es 60-as évek során, és vadászgépként vagy vadászbombázóként is bevethetőek voltak.

Hawker-Hunter-F.6A

Alig néhány hete történt egy hasonló baleset, amikor egy kisgép leszállás közben a kifutót elvétve kocsik közé csapódott Angliában. Ráadásul Osama Bin Laden rokonai utaztak a fedélzetén. Az A27-es útnak a balesethez közeli szakaszát egyelőre határozatlan időre lezárták, úgyhogy célszerű elkerülni. Aki teheti, válasszon valamilyen alternatív útvonalat.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 7,700 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-34027260