Autóbalesetet szenvedett az Angol királynő 97 éves férje 1

Karambolozott kocsijával a brit királynő, II Erzsébet férje. A Buckingham-palota a csütörtöki nap folyamán, este jelentette, hogy Fülöp edinburghi herceg óriási szerencsére nem sérült meg a balesetben, amelynek egy másik jármű is részese volt.

Autóbalesetet szenvedett az Angol királynő 97 éves férje 3

Fülöp herceg, aki egyébként nem fiatal már, ugyanis júniusban tölti be 98. életévét, feleségével, az idén 93 éves II. Erzsébet királynővel karácsony óta a királyi család kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringham kastélyában pihentek. A baleset ennek a helynek a közvetlen közelében történt.

Az udvar szóvivője elmondta, hogy a herceg vezette a járművet, ami egy Range Rover terepjáró volt, és épp a helyi országútra akart kihajtani, amikor karambolozott egy másik gépkocsival.

Autóbalesetet szenvedett az Angol királynő 97 éves férje 4

A helyi, Norfolk megyei rendőrség elmondása szerint a másik autóban két személy ült az ütközés pillanatában, akik a hírek szerint mind a ketten könnyebben sérültek. A kiérkező mentősök őket a helyszínen ellátták. Fülöp autója az ütközés során felborult, és az elbeszélések alapján a herceget szemtanúk segítették ki a járműből.

A helyszínre a rendőrség és a mentők is rövid időn belül megérkeztek. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy Fülöp herceg nem sérült meg, de a szemtanúk elmondása szerint rendkívüli mértékben megrázta az eset. Fülöp herceget ezt követően visszavitték a kastélyba, a megrongálódott Range Rovert pedig egy teherautóval szállították el a helyszínről.

Fülöp és II. Erzsébet királynő is gyakran maguk vezetik autójukat, ha vidéken tartózkodnak és nem hivatalos eseményre tartanak. Mindkettőjüket gyakran lehet látni járművezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák – Windsor, Sandringham, Balmoral – környékén.

Autóbalesetet szenvedett az Angol királynő 97 éves férje 5

Fülöp herceg amúgy már 2017 őszén visszavonult a közszereplésektől, és bár alkalmanként azóta is megjelenik a nagy nyilvánosság előtt, rendszeres hivatalos megjelenéseket már nem vállal. Nem volt jelen többek között a királyi család szokásos karácsonyi templomlátogatásán sem Sandringhamben.

A herceg 1952 – II. Erzsébet királynő uralkodásának kezdete – után visszavonulásáig több mint 22 ezer hivatalos programon vett részt felesége kíséretében vagy önállóan.

Fülöp, aki 2017 novemberében ünnepelte 70. házassági évfordulóját II. Erzsébet királynővel, annak ellenére, hogy közelít a 100-hoz egészségéről és aktív életmódjáról híres, bár az utóbbi időben több orvosi beavatkozásra szorult; tavaly például sikeres csípőprotézis-műtéten esett át. Az utóbbi időben II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat és hazai hivatali kötelezettségei közül ő is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.                  Forrás

Megosztás