koronavírus teszt utazás külföld

Nagy-Britannia úgynevezett jelzőlámpa rendszere, amit a külföldről beérkezők és hazaérkezők besorolására használnak attól függően, hogy az ország, ahonnan jönnek mennyire kockázatos járványügyi szempontból, teljesen átalakulhat és leegyszerűsödhet akár már heteken belül.

koronavírus teszt utazás külföld

Az Egyesült Királyság abban a furcsa és szomorú helyzetben van jelenleg, hogy a legnagyobb európai országok közül itt a legmagasabb Covid-fertőzöttségi szint, ugyanakkor a külföldről érkezőkre itt érvényesek a legszigorúbb és legköltségesebb szabályok. Ez azt jelenti például, hogy a beoltott brit utazóknak Németországba nincs szükségük sem tesztekre, sem karanténra, de az Egyesült Királyságba érkező német látogatóknak több tesztet is el kell végezniük.

A jelenlegi jelzőlámpa rendszer értelmében ugyebár, vannak a zöld, a sárga és a piros listás országok. A legtöbb ország jelenleg a sárga listán van, köztük Magyarország is. A listák legfrissebb változatát az utazni vágyók itt találják.

Na, de mire lehet számítani, hogy mi fog változni?

Ezen a héten – valószínűleg szerdán vagy csütörtökön, szeptember 15 -én vagy 16 -án – újabb felülvizsgálat várható a jelzőlámpa rendszert illetően. Ennek során esélyes, hogy Lengyelország és Magyarország átkerülhet a zöld listára, míg talán a Maldív -szigetek és Törökország pedig átkerülhet a vörös listáról a borostyánszínűre.

De egy külön stratégiai felülvizsgálat is esedékes, egy „ellenőrzőpont” melynek dátuma október 1 -je, amikor is a brit kormány azt tervezi, hogy újraértékeli a rendszert. A médiába kiszivárogtatott infók arra engednek következtetni, hogy októbertől a vörös lista megmarad ugyan, de a zöld és a borostyán kategóriákat egyetlen „biztonságos utazási listában” egyesítik. Emellett olyan hírek is elhangoztak, hogy magáról a vörös listáról is le fog kerülni jó néhány ország ezzel párhuzamosan.

A Telegraph úgy értesült, hogy az új rendszer szerint a teljesen beoltott utazók választhatják majd az olcsóbb, gyorsteszteket a PCR-tesztek helyett az Egyesült Királyságba való utazás előtt és után.

Mennyit számíthat a két lista egyesítése?

Viszonylag keveset. A beoltott személyek számára ez egyáltalán nem járna semmiféle előnnyel, mivel mindkét kategória két tesztet kér, de karanténkötelezettség nincs. A nem beoltott felnőttek számára lehet ez majd inkább hasznos, mert így nem kell majd karanténba menniük sokkal több országból való visszaérkezés után.

A légitársaságok és az utazási irodák csalódottak. Sokan azon a véleményen vannak, hogy ez csak minimális változtatást jelent az utazási szabályok tekintetében. Többen javasolták például, hogy az indulás előtti teszteket törölje el a kormány a beoltottak számára, sokan ugyanis attól tartanak, hogy mi lesz, ha az utazás előtt derül ki, hogy Covidosok. Ki mit gondol, hogy látjátok, mi a véleményetek, milyen tapasztalataitok vannak?        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után