Egy 8 éves kisfiú és egy a 70-es éveiben járó asszony is életét vesztette, miután egy emeletes busz egy szupermarketbe rohant bele, Coventry városközpontjában.

coventrybus

A nyolc éves fiú a busz emeleti részén utazott, az idős nő pedig nem a buszon volt, hanem gyalog sétált az utcán, amikor a baleset bekövetkezett. Sajnos egyikük életét sem tudták megmenteni a helyszínre érkező mentők. Mindketten a helyszínen meghaltak. Egy másik, 9 éves kislány, aki szintén a buszon utazott, a kórházban az életéért küzd. Rajta kívül a buszvezetővel együtt további 6 ember sérült meg az ütközés során.

A rendőrség jelentése szerint a busz több álló autóba is belerohant, mielőtt a Sainsbury’s áruházába csapódott. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott annak kapcsán, hogy mi okozhatta a balesetet, ami egyébként szombat este 6 óra magasságában történt a Trinity Street-en. Az ütközés következtében több utas csapdába esett a busz emeleti részén, őket azonban a tűzoltóknak sikerült kiszabadítaniuk. A busz Coventry-ből tartott Leamington-ba.

BusHorror_987440c

A kilenc éves kislány, akit jelenleg a Birmingham-ben lévő gyermekkórházban ápolnak, súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, a fején, a jobb lábán és a törzsén egyaránt, de állapota egyelőre stabil. A buszsofőrt, aki az 50-és éveiben van, nyaki és vállsérülésekkel szállították kórházba, további öt ember pedig kisebb sérüléseket szenvedett, főleg a végtagjaikon. Az ő állapotuk szerencsére nem súlyos es egy részüket mostanra már haza is engedték.

„Mindenki kiabált meg sikítozott és két gyerek láthatóan a roncsok közé szorult. Óriási káosz volt.” – mesélte az egyik szemtanú.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy az emeleten lévő emberek nem tudták elhagyni a buszt, mivel a lépcső el lett torlaszolva, de akik lent voltak, azok ki tudtak menekülni a vészkijáraton át. Továbbá azt is elmesélte a BBC-nek, hogy az ütközést megelőzően semmilyen nyilvánvaló ok nem látszott, ami a balesethez vagy a busz irányíthatatlanná válásához vezetett volna.

_85897746_15b79557-f50c-46de-88d6-9c5009abd867

„A két gyerek odafent az ülések alá szorult. A buszvezetőt az ablakon keresztül ki tudtuk szabadítani a buszból. Mindenki, aki az utcán volt, rohant, hogy segítsen a bajba jutottaknak.” – mesélte egy másik ember.

Ben Foster, aki az áruházban vásárolt, amikor a busz az épületbe rohant, így emlékszik vissza:

„Én már épp a kasszánál fizettem, amikor hatalmas csattanások sorozatát hallottuk. Mindenki rohant, amerre látott, ki az utcára, ahogy csak tudtak. Láttuk, hogy egy busz áll ki az épület oldalából. Hallani lehetett a gyerekek sikítozását az emeleten. Üvegszilánkok voltak mindenfelé, és sok ember csak értetlenül állt és próbálta feldolgozni, ami az imént történt.”

A rendőrség hosszú órákra lezárta a környező utakat a helyszínelés miatt, de mostanra a forgalom előtt a lezárt szakaszok újra megnyíltak.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-coventry-warwickshire-34436360