Egy férfi életét vesztette a hatalmas robbanásban, amikor egy ház a földdel vált egyenlővé Anglia északi felén Haxby városában.

Haxby2

A rendőrség jelentése szerint az áldozat a ház tulajdonosa, egy 63 éves férfi volt. Ahol korábban a ház állt, ott most csak törmelék és faforgács található mindenfelé. A robbanás akkora erejű volt, hogy még a környező épületek is komoly károkat szenvedtek a szétrepülő darabok miatt.

„Olyan érzés volt, mintha egy repülőgép csapódott volna a házba.” – mesélte Brett Duncan, a szomszéd, aki az elsők közt szembesült azzal, hogy a ház ami eddig mellettük állt, teljesen megsemmisült.

315DDCA700000578-3454209-image-a-18_1455883073507

„Sajnos meg kell erősítenem, hogy a törmelék közt egy áldozatot találtunk, aki egy 63 éves férfi. Azonosítani egyelőre nem tudtuk, de nagy valószínűséggel tudjuk, hogy ki lehetett az illető, és most beszélünk a családjával. Az ingatlan teljesen eltűnt a robbanás következtében. A szomszédos épületekben és kertekben komoly károkat okoztak a szerteszét repülő házdarabok.” – mondta a Yorkshire-i rendőrség egyik szóvivője.

A robbanás reggel 7:30-kor történt Haxby városka Springwood nevű részén. A település egyébként Yorkshire északi felén található. Az incidens részleteit a rendőrség vizsgálja, de annyit elmondtak, hogy szándékosságra utaló jel nincs. Az áramellátást a robbanás 200 méteres körzetében ideiglenesen ki kellett kapcsolni. A hírek szerint minden jel gázrobbanásra utal.

Picture by Rob Varley/Guzelian Picture: House explosion in Haxby on Springwood, in York , North Yorkshire.  Emergency services are now on the scene

PAY-Aerial-view-of-the-house-in-York-which-exploded-in-a-gas-blast

„Az összes ablak beszakadt, a hátsó ajtó szintén. A kocsi megsemmisült a garázzsal együtt. A környék összes autójának a riasztója beindult. Kirohantam a házból, és mindenhol csak törmeléket láttam. Sokkoló látvány volt.” – mesélte a másik pórul járt szomszéd.

Ezek után érdemes lesz mindig kétszer is leellenőrizni, hogy elzártuk-e a gázt.    Forrás: http://www.bbc.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára