A HSBC hangfelismerő és érintés védelmi szolgáltatásokat vezet be Nagy-Britanniában, amely nagy ugrást jelent a biometrikus bankügyletek bevezetésében.

hsbc_thumb

A bank elmondása szerint, a bankügyleteiket interneten lefolytató ügyfeleiknek ezentúl nem kell emlékezniük a jelszavaikra, vagy emlékezetes helyekre és dátumokra ahhoz, hogy hozzáférjenek a folyószámláikhoz.

Melyek azok a bankok, ahol elérhetőek ezek a szolgáltatások?

A Barclays már bevezette a hangfelismerő szoftvert, de egyelőre csak bizonyos ügyfeleknek elérhető. A RBS és NatWest már tavaly óta ajánl újlenyomat technológiát. Az Atom Bank már lehetővé teszi az ügyfeleinek, hogy arcfelismerő rendszeren keresztül jelentkezzenek be.

A HSBC azt mondta, hogy a biometrikus szolgáltatásai 15 millió ügyfélnek lesznek elérhetők. A First Direct ügyfelei számára az elkövetkezendő néhány héten belül fogja felajánlani a bank a hang- és ujjlenyomat felismerő rendszert. Az új technológia felajánlását a HSCB is követi majd, de csak a nyáron.

Francesca McDonagh, a HSBC UK lakossági bankügyleti és vagyonkezelési vezetője szerint ez a legnagyobb tervezett kiterjesztése a biometrikus biztonsági rendszernek a királyságban. Hozzátette: „A hanggal és ujjlenyomattal történő személyazonosítás még gyorsabbá és könnyebbé teszi az ügyfelek számára, hogy hozzáférjenek a bankszámlájukhoz, a legbiztonságosabb jelszó technológiát használva — a testet.”

Az ujjlenyomattal történő személyi azonosítás már elérhető mindegyik Apple mobil készüléken úgy a HSBC, mind pedig a First Direct számára. Az ügyfeleknek csak le kell tölteniük a mobil banking alkalmazást és követniük az utasításokat az ujjlenyomatuk hozzácsatolásához.

202920_6000996_Fingerprint_850x960

A jövő

A Nuance Communictions kínálja a hang biometrikus technológiát, amely működik összevetve több, mint 100 egyedi azonosítóval, beleértve a magatartási funkciók, mint például a sebesség, hanglejtés és kiejtés, fizikai aspektusok, köztük a gége alakja, a hangszál és az orrjáratok.

Azok az ügyfelek, akik szeretnék alkalmazni ezt a szolgáltatást, be kell regisztrálniuk a „hanglenyomatukat” és már soha többé nem kell jelszót vagy PIN-t használniuk. A bank szerint, a rendszer még akkor is működik, ha valaki beteg. Ugyanis, a száj és a hangszálak mérete nem változik. Ugyanúgy, nem változik sem a hanglesjtés, sem pedig az akcentus, amikor beteg az ember.

A YouGov felmérést végzett 2038 HSBC által meghatalmazott ügyféllel, amelynek eredményeként kiderült, hogy a kérdezettek 55%-a nagyon ritkán változtatna jelszót, amíg 74% úgy gondolja, hogy a biometrikus biztosnági rendszer lesz a jövő alapértelmezett „jelszava”.

A Barclays a témához még annyit fűzött, hogy ő volt az első bank, amely hangfelismerő szoftvert ajánlott. Bár a szolgáltatás csak társasági ügyfeleknek elérhető jelenleg. Ha esetleg ti már használtok ilyen technológiát a bankotoknál, kérünk, osszátok meg velünk a tapasztalataitokat! Itt olvashattok arról, hogy a First Direct bank 100 fontot fizet, ha átmentek hozzá számlát nyitni.   Forrás: http://www.bbc.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára