Áprilisra a fiatalabb korosztály nagy részét is be akarják oltani Nagy-Britanniában 1

A 30 éven felüliek jó úton haladnak afelé, hogy áprilisra ők is megkaphassák a koronavírus elleni oltást, mivel újabb több tízmillió adag vakcina érkezik az Egyesült Királyság területére.

Áprilisra a fiatalabb korosztály nagy részét is be akarják oltani Nagy-Britanniában 3

Az országban március második felétől még jobban felgyorsulhat az oltási program menete a friss vakcina ellátmánynak köszönhetően – árulta el Nadhim Zahawi az oltási programért felelős miniszter. Hamarosan csak Anglia területén heti 4 millió oltás beadására lesz kapacitás. A mostani érték ennek kb. a fele.

Zahawi úr a Nők és Esélyegyenlőség alsóházi bizottságának nyilatkozva elmondta, hogy eddig csak limitált mennyiségű oltás volt elérhető országszerte, de a helyzet hamarosan „könnyebbé válik”.

„Március második felében meg fog emelkedni a rendelkezésre álló oltások mennyisége. Egészen idáig csak elégséges adag volt elérhető. Ilyenkor oda kell figyelni arra, hogy az ország minden régiójába jusson belőle elég. Szóval amikor az első pár veszélyeztetett csoport beoltása volt a kitűzött cél, és hogy ezzel végezzünk február közepére, akkor biztosra kellett mennünk, hogy mindenhol jut elég az oltásból. Most, hogy már jóval több adag áll a rendelkezésünkre, a helyzet kicsit egyszerűbbé válik. Több tíz millió adag oltás van úton, így számos új gyógyszertárban válik majd elérhetővé.” – nyilatkozta a miniszter.

A legutóbbi hétvégén a szigetországban ismét kiterjesztették a programot, így már az 56 és 59 év közötti korosztály számára is elérhetővé vált az oltás. Ha azonban minden ilyen ütemben halad, akkor a következő hónapban már a 30-as korosztály is sorra kerülhet.

Az Egyesült Királyság kormánya nem tesz közzé konkrét adatokat az oltóanyag ellátásról – a skót kormány azonban elárulta, hogy hozzávetőlegesen 900 000 fel nem használt adag van jelenleg a birtokukban.

Mind a négy nemzetnek a lakosság részaránya szerint szállítanak a beérkező oltóanyagból, ami azt sugallja, hogy a rendelkezésre álló vakcinák száma körülbelül 10 millió lehet a szigetország teljes területén. Ha ez az adat helyes, ez azt jelentené, hogy az NHS-nek nem is kellene lassítania az első adagok beadását annak érdekében, hogy az emberek a második adagot megkapják. Minden 50 éven felüli személy számára március végéig simán fel lehet ajánlani az oltóanyagot, vagyis a 40 és 30 év feletti személyeket áprilisban már lehet is értesíteni, hogy jöhetnek beoltatni magukat.

A brit kormány egyébként korábban azt ígérte, hogy legkésőbb július végére a teljes felnőtt lakosságot beoltják (vagyis csak azokat, akik kérik). Mostanra durván 23 millió személy megkapta az első adag oltást, és kb. 1.2 millióan a másodikat is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után