Angliában is megvan a koronavírus első halálos áldozata, a fertőzöttek száma 3 nap alatt triplájára nőtt 1

Sajnos már Nagy-Britanniában is van halálos áldozata a világszinten terjedő koronavírusnak. Úgy tudni az illető, aki életét vesztette, itt a szigetország területén kapta el a fertőzést.

A legfrissebb információk szerint a vírus első áldozata egy 70-es éveiben levő asszony, akinek az egészségi állapota már a vírus elkapása előtt sem volt kimondottan jó. Úgy tudni többször is volt kórházban az utóbbi időszakban még azelőtt, hogy megfertőződött volna.

Az idős hölgyet a szerdai nap folyamán szállították kórházba, egészen pontosan a Royal Berkshire Hospital-ba, ami Readingben található. Ott derült ki nem sokkal később, hogy a koronívírussal fertőződött, miután a tesztje pozitív lett. „Tudomásunk szerint a vírust már itt, a szigetország területén kaphatta el.” – – mondta az ország vezető orvosi tanácsadója, Chris Whitty.

Időközben sajnos a fertőzöttek száma is igencsak megugrott a Királyság területén, a legfrissebb adatok szerint ugyanis már 116 ember kapta meg a covid-19-et, vagyis a koronavírust. Mindössze bő 3 nappal ezelőtt a fertőzöttek száma az országban még csak 40 volt. A Downing Street arra figyelmeztetett mindenkit, hogy viszonylag “nagy valószínűséggel” a vírus “jelentős mértékben” terjedhet a következő hetek folyamán.

Az egészségügyi vezetők szerint azoknak az embereknek, akiknél a koronavírust diagnosztizálták és csak “nagyon minimális” tünetek mutatkoznak, inkább otthon kellene elkülöníteniük magukat, nem pedig kórházban. Ugyanezt tanácsolták az egészségügyi szakemberek azoknak is, aki nem rég tértek vissza Olaszországból, és a vírus tüneteit vélik felfedezni.

Angliában is megvan a koronavírus első halálos áldozata, a fertőzöttek száma 3 nap alatt triplájára nőtt 3

Európán belül sajnos Olaszországban azegyik legsúlyosabb a helyzet, ugyanis ott a vírusnak a legutóbbi adatok szerint már 148 halálos áldozata van, a fertőzöttek száma pedig 3-4 ezer között van, azonban sajnos gyorsan emelkedik.

Világszinten a fertőzöttek száma már a 100 ezerhez közelít, a halálesetek száma több, mint 3000. Mind a fertőzöttek, mind a halálos áldozatok túlnyomó többsége Kínában található, ahonnan a járvány kiindult.

Miután bejelentésre került, hogy Nagy-Britanniában is megvan a vírus első halálos áldozata, a brit miniszterelnök és az egészségügyi főorvos is beszédet tartott a témával kapcsolatban, és mindketten részvétüket nyilvánították az elhunyt családja számára. A csütörtök esti sajtótájékoztatón Whitty professzor elmondta, hogy az viszont jó hír, hogy már 18 ember kigyógyult a koronavírusból az Egyesült Királyságban, és 45 embert kezelnek otthonukban.

Mr. Whitty azt nyilatkozta, hogy ahhoz, hogy kész legyen az oltás a Covid-19 ellen, némi szerencse is kell, de még ez sem jelentené, hogy minden probléma meg van oldva, bár az igaz, hogy más módszerek is működhetnek a vírus megfékezésében. A professzor a nyilatkozatában azt is elmondta, hogy viszonylag nagy biztonsággal meri kijelenteni, hogy Nagy-Britanniában a koronavírus halálozási arányának a felső határa 1% körül lesz, vagyis 100 emberből csak egy fog belehalni. Igaz, a gyengébb egészségügyi rendszerrel rendelkező Kínában az idős korosztály körében 8-9% eddig ez az arány.      Forrás

 

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után