Állítólag Nagy-Britanniában 100-ból csak 1 ember nem kéri a Covid oltást… 1

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a koronavírus vakcinát Nagy-Britanniában átlagosan minden 100 emberből csupán 1 utasította el.

Állítólag Nagy-Britanniában 100-ból csak 1 ember nem kéri a Covid oltást… 3

Ez azt jelenti hogy az embereknek, akiknek eddig felajánlották az oltást, csupán durván az 1%-a mondta, hogy köszöni szépen de inkább nem. A brit statisztikai hivatal, az ONS adatai legalábbis ezt mutatják, de ez sem igaz teljesen, ugyanis ez a szám korcsoportonként eltérő.

A 30 és 49 év közöttiek körében mintegy 5% döntött úgy, hogy nem kéri az oltást, az 50-69 évesek közt ez az arány 2%, a 70 év felettieknél pedig mindössze 1%. A vakcinát eddig megkapott emberek túlnyomó többsége a 70 fölötti korosztályba tartozik, ezért tarthat az arány így is az 1%-hoz… Bár még így is elég soványka, ahhoz képest, hogy az ember mit hall a környezetében lévőktől nagy általánosságban. Vajon az Angliában élő magyarok körében milyen arányban lehetnek azok, akik kérik és akik nem kérik az oltást?

Vasárnap eközben a brit kormány bejelentette, hogy sikerült elérnie a kítűzött célt, és még február 15. előtt sikerült beoltani az ország lakosságának leginkább veszélyeztetett 15 millió tagját.

Az ONS kutatására visszatérve, a statisztikai adatok kapcsán Paul Hunter, a Kelet-Angliai Egyetem orvosprofesszora arra figyelmeztetett, hogy a számok nem feltétlenül reprezentatívak, mert azok az emberek, akik elfogadták a koronavírus vakcinát, nagyobb valószínűséggel vesznek részt ilyen felmérésekben. A kormány egyébként számos kampányt indított, hogy ösztönözze az embereket az oltás beadatására.

Állítólag Nagy-Britanniában 100-ból csak 1 ember nem kéri a Covid oltást… 4

Azok közül a felnőttek közül, akik azt mondták, hogy valószínűleg nem fogják kérni a COVID-19 vakcinát, ha felajánlják, vagy úgy döntöttek, hogy nem kérik az oltást, a leggyakrabban felsorolt ​​indokok ezek voltak:

  • aggódik az egészségére gyakorolt ​​hosszú távú hatások miatt (43%)
  • várni akar, hogy lássa, milyen jól működik a vakcina (43%)
  • aggódik a mellékhatások miatt (38%)

Néhány nappal ezelőtt Matt Hancock egészségügyi miniszter a Downing Street-i sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy azok a 70 év feletti személynek, akinek nem ajánlottak fel eddig valamilyen okból az első oltást, vegyék fel a kapcsolatot az NHS-szel és foglaljanak időpontot. A brit kormány egyébként nem titkolja, hogy abban reménykedik, hogy azok, akik valamilyen oknál fogva nem kérték az oltást, meggyőzhetők arról, hogy meggondolják magukat.      Forrás

Megosztás