Áll a bál a királyi családnál: A Buckingham Palota reagált Harry és Meghan interjújára 1

A királynő azt nyilatkozta, hogy a királyi családban a rasszizmussal kapcsolatos vádakat „nagyon komolyan veszik”, és zárt kapuk mögött fogják ezt a témát átbeszélni, reagálva ezzel Sussex hercegének és hercegnőjének óriási port kavart interjújára Oprah Winfrey-vel.

Áll a bál a királyi családnál: A Buckingham Palota reagált Harry és Meghan interjújára 3

A királynő egyébként híres arról, hogy szeret távol maradni a komolyabb vitáktól, most azonban a hírek szerint a királyi család „válságmegbeszélést tart”, miután az egész világot bejáró interjú nagyon rossz fényt vet a palotára, és széthúzáshoz vezethet a családtagok közt, illetve nem tesz jót a hírnevükre nézve sem. A Nagy-Britanniában hétfőn levetített interjúban Harry és Meghan arról meséltek, hogy mik vezettek oda, hogy arra szánták el magukat, hogy maguk mögött hagyják a királyi családot.

Bár a palota nyilatkozata elismerte, hogy a pár számára voltak „kihívást jelentő” körülmények, a reakciójukból úgy tűnik, hogy megkérdőjeleznek néhány állítást, amik Meghan illetve Harry szájából hangzottak el. A királynő például azt mondta, hogy „Egyes emlékek eltérőek lehetnek”, a rasszista megjegyzésekkel kapcsolatban.

A Buckingham-palota nyilatkozatot adott ki a királyi család nevében, amelyben többek közt ez áll: „Az egész család szomorúan veszi tudomásul, hogy mennyire nagy kihívást jelentettek Harry és Meghan számára az elmúlt évek. A felvetett problémák, különösen a faji jellegűek, aggályosak. Noha egyes emlékek eltérhetnek, nagyon komolyan vesszük őket, és a család zárt kapuk mögött meg fogja ezeket vitatni. Harry, Meghan és Archie mindig is nagyon szeretett családtagok lesznek.”

Harry herceg és felesége még tavaly januárban hagyták maguk mögött a királyi családot, és az azzal járó kötelezettségeket, hogy megpróbáljanak egyszerű hétköznapi emberek módjára élni. A mostani interjújukból azonban fény derült az „igazi okokra”, hogy miért is kellett olyan messzire költözniük. A két legnagyobb port kavaró vád a királyi család ellen az volt, hogy a gyermekük bőrszínével kapcsolatban voltak megkérdőjelezhető megjegyzések a palotán belül, illetve hogy a család nem próbált meg segíteni Meghannek, amikor ú olyan mély depresszióval küzdött, hogy az öngyilkosságot is fontolgatta.

Az mostanra szerencsére tisztázódott, hogy maga a királynő és Edinburgh hercege nem érintettek személyesen a királyi családdal illetve egyes tagjaival szemben felhozott vádakban. Oprah hétfőn a CBS This Morning-ban elmondta, hogy: „Nem osztotta meg velem az illető pontos személyazonosságát, de egyértelműen a tudtomra akarta adni, hogy ha alkalmam nyílik megoszthassam azt, hogy nem a nagymamája és nem a nagyapja volt a beszélgetések tárgya”.            Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után