Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 1

Károly király a hírek szerint azt tervezi, hogy „múzeummá alakítja a királynő balmorali otthonát”. A skót kastélyt, ahol a királynő szeptember 8-án meghalt, nyilvános kiállítássi helyszínné lehetne alakítani, amely hét évtizedes uralkodásának emlékeit mutatná be a látogatók számára.

Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 3

A Daily Mail értesülése szerint valószínűleg a királynő több évtizedes munkásságára összpontosítana, és az őfelsége által viselt királyi ékszereket és ruhákat is meg lehetne ott tekinteni. Egy ilyen kiállítás egyben be is mutatná az egykori uralkodó Skóciához fűződő kapcsolatát, és emellett biztosítaná, hogy a személyzet megtarthassa munkahelyét a birtokon.

Akár már jövő nyáron meg is nyílhatna – nyilatkozta róla egy bennfentes. Egy másik forrás szerint teljesítené a király azon törekvését, hogy a meglévő, a királyi család kezében lévő épületekben olyan tereket hozzon létre, amiket a hétköznapi emberek is megtekinthetnek.

Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 4

Amíg Wales hercege volt, Károly időt szentelt a Mey-kastély, néhai nagyanyja, az Anyakirálynő otthonának helyreállítására is. A Daily Mailnek ezt mondták: „Most azt tervezi, hogy valami hasonlót csinál Balmorallal is. De mire ezek a dolgok megvalósulnak az valószínűleg eltart egy ideig.”

Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 5

Az aberdeenshire-i Balmoral az a hely volt, ahol a királynő felcserélhette a pompát és a ceremóniákat egy kényelmes kardigánra. Az ott töltött időt mindig „a nagy pihenésnek” nevezte, és rendszeresen ott töltötte a nyarat családja többi tagjával.

Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 6

A birtok 1852 óta a brit királyi család tulajdona, amikor a birtokot és az eredeti kastélyát Albert herceg megvásárolta a Farquharson családtól. Azóta a királyi család vidéki otthona világszerte híressé vált, szerepelt a Netflix The Crown című műsorában, és széles körben az uralkodó kedvenc kastélyaként tartják, miután sok nyári szünetet töltött ott.

Alig pár hete halt meg a királynő, de máris múzeumot csinálnának szeretett otthonából 7

A hírek szerint Charles már a Buckingham-palotát is múzeummá akarta átalakíttatni. Állítólag a Buckingham-palota királyi rezidenciaként való működtetésének magas költségei motiválják döntését az épület jövedelmezőbbé tételére.

Becslések szerint milliókba kerül a történelmi ingatlan fenntartása, és ha megtalálják a módját annak jövedelmezőbbé tételére, ez ellensúlyozhatja ezeket a költségeket.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után