A brit miniszterelnök csökkentené, vagy akár meg is szüntetné azok támogatását, akik túlsúlyosak, alkohol vagy drog problémákkal küzdenek, és ennek ellenére nem hajlandók az ezek leküzdésére járó szolgáltatásokat igénybe venni.

_81003020_81003015

Több százezer ember van Nagy-Britanniában, akik régóta küzdenek hasonló, kezelhető gondokkal, és folyamatosan kapják a segélyeket, de egy lépést sem tesznek a gyógyulás irányába.

Fontos annak megvizsgálása, hogy a jelenlegi rendszer ösztönzi-e őket, hogy kezelést vegyenek igénybe.

David Cameron, miniszterelnök elmondta, hogy rendkívül igazságtalan a többi dolgozóval szemben elvárni, hogy finanszírozzák a megélhetésüket, miközben ők két gazszálat nem tesznek keresztbe, hogy meggyógyuljanak.

„Van, akinek drog, másoknak alkohol problémáik vannak, és nem kezeltetik magukat. Van, aki túlsúlyos, de segítség helyet a segélyeket választja. Nem igazságos az adófizetőktől elvárni, hogy fizessék a támogatásukat, mikor ők nem hajlandók elfogadni a kezeléseket, amik által újra egészségesek és munkába állíthatók lennének.” – nyilatkozta a miniszterelnök úr.

Fontos, hogy akik rászorulnak, megkapják a szükséges orvosi segítséget. A miniszterelnök ezért azt fontolgatja, hogy azok, akik állapotuk ellenére nem veszik igénybe a kezeléseket, támogatásaik csökkentésével, vagy megvonásával kell, hogy szembenézzenek.

Az ilyesfajta kezeléseknek jelenleg nincsenek előfeltételeik. A betegtámogatásban részesülő 2.5 millió ember 60%-a már több, mint 5 éve igényli azt. Nem kétséges, hogy az ő munkába történő visszaállításuk, és állapotuk helyreállítása nem kis kihívás elé állítja a kormányt és az egészségügyet egyaránt.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/uk-31464897