"Akár az összes EU-s tagállam is követheti a briteket és felbomolhat az Unió" 1

Az egyik EU-s ügyekért felelős politikus arról beszélt, hogy akár az összes nagyobb tagállam követheti a brit példát az EU-ból való kilépésben, és népszavazást kezdeményezhetnek. Az egész Európai Unió jövőjét megpecsételheti, ha Nagy-Britannia kiválása láncreakciót indít be és más országok is megkérdőjelezik a létjogosultságát.

_90088290_1decd090-0862-47b6-90a6-39a46f614f20 (1)

Szinte az összes EU tagálam követheti Britanniát és szavazhatnak arra, hogy kilépnek az Unióból — figyelmeztetett a Francois Hollande pártjában az európai ügyekért felelős tisztet betöltő francia parlamenti képviselő. Philip Cordery azt mondta, hogy a kontinensen széleskörűen úgy gondolják, hogy az EU rossz irányba halad, és hogy mindenhol nő a populizmus és az euroszkepticizmus.

„Úgy gondolom, hogy ami az Egyesült Királyságban megtörtént a referendum során, az Európai Unió szinte mindegyik országában megtörténhet — kivéve, hogy a többi országban egy miniszterelnök sem lenne annyira felelőtlen, hogy népszavazást kér.” — mondta egy munkás párti konferencián, amelyet a Fabian Society szervezett.

philip-cordery

„Manapság, az euroszkepticizmus mindenhol nő, egyre több populista megmozdulás történik mindenhol Európában.” — tette hozzá.

A félig angol Cordery, aki egykor az Európai Szocialisták Pártjának főtitkára volt, azt mondta, hogy az EU politikája gyakran összefüggéstelen, és hogy az egy évtizednyi megszorítások aláásták az emberek Európai projektbe vetett hitét.

„Tíz évig szenvedtünk a kemény megszorító politikák miatt európai szinten és az emberek nem látják az EU előrelépését a munkahelyek, gazdaság és társadalmi fejlődés terén.” — jelentette ki.

Cordery azt mondta, hogy a brit népszavazás eredményét tiszteletben kell tartani, de a szigetországnak nem lenne szabad válogatnia abban, hogy az EU jogszabályok melyik elemét tartaná meg. Nem lehet megengedni semelyik tagállamnak, hogy önkényesen kiválogassa a neki jól jövő törvényeket és csak azok legyenek rá érvényesek. Mindenkire egyforma szabályok kell hogy vonatkozzanak. Továbbá, azt is felvetette, hogy Európát át lehetne szervezni úgy, hogy az EU-t, és az olyan országokat amelyek nem akarnak tagállamok lenni pl: Norvégiát és Svájcot egy lazább szövetség foghatná össze.

„Sajnálom, hogy így döntöttek a britek, de nem tehetjük meg azt, hogy ezt nem tartjuk tiszteletben, hiszen ellenkező esetben drámaian növekedne a populizmus Európában, és ha a nép szavát nem tisztelik, akkor csak még jobban fog növekedni annak ereje.” — mondta.

A francia kormány azon van, hogy meggyengítse a britek pénzügyi szolgáltató szektorát, amely jelentős előnyökhöz juttatná a többi tagállamot.

A francia elnök figyelmeztetett, hogy a Brexit nem jelenti azt, hogy Britannia megszabadul a „Franciaországgal kapcsolatos kötelezettségeitől”, tekintettel a menekültválságra és a Calais Jungle táborra.   Forrás: www.independent.co.uk

[feather_share]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után