A vízszámlák 5%-kal fognak csökkenni Nagy-Britanniában 2020-ig 1

Az angol és walesi háztartások vízszámlái átlagosan 5%-kal fognak csökkenni, az infláció figyelembe vétele nélkül 2020-ra.

_79681977_w9eudmaw

Ez körülbelül azt jelentené, hogy a számlák átlagos összege 20 fonttal csökkenne, £396-ról £376-ra. A vízhálózatokért felelős 18 vállalat a terveket jóváhagyta és vázolta a várható költségeket és árakat. A cégek több, mint 44 milliárd fontot fektetnek a projektbe az elkövetkező 5 év folyamán.

Az új árak 2015-től lépnek érvénybe. A kiszolgálás minőségének javulásával, és az árak csökkenésével az emberek többet fognak kapni kevesebbért. A legnagyobb csökkenés az angliai területeken fog bekövetkezni, ahol a számlák összege a 10%-ot is el fogja érni 2019-20 környékére. A Severn Trent szolgáltató előfizetőinek lesznek a legalacsonyabbak az éves számlái, mindössze 316 fonttal.

A cégeknek két hónapjuk van eldönteni, hogy elfogadják-e az Ofwat döntését az új szabályozásra vonatkozóan. Az Ofwat egyébként a szabályozó szerv, ami pont a kérdéses vállalatok által benyújtott tervezetek alapján készítette el a változtatásokkal kapcsolatos javaslatot.

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után