A vártnál sokkal hamarabb, akár már pár hét múlva következhetnek a választások Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnök nem volt hajlandó kizárni egy előrehozott választás lehetőségét. A BBC műsorvezetőjének, Jeremy Vine-nak a kérdésére, hogy igazak-e a pletykák, Sunak azt mondta: „Semmi különöset nem mondhatok erről. Én azt mondanám, hogy a választás ténye a lényeg.”

A vártnál sokkal hamarabb, akár már pár hét múlva következhetnek a választások Nagy-Britanniában 3

„Csak a választáson hozott döntés az, ami számít. És a választás egyértelmű, különösen miután ez a költségvetés is elég egyértelmű. A terveink pedig működnek.”- tette hozzá a miniszterelnök. A konzervatív párt bennfentesei azt sugallták, hogy Sunak a tegnapi költségvetést követően idő előtt távozhat.

A kormány pénzügyi ígéreteinek legutóbbi fordulója során a pénzügyminiszter a beszédében azt mondta, hogy a költségvetés „tartós” adócsökkentéssel segíti a családokat, beleértve az NI fontonként 2 pennyel történő csökkentését.

Hónapok óta azzal vádolják a miniszterelnököt, hogy megpróbál még egy kicsit „kapaszkodni a hatalomba”, miközben mérlegeli a választások kiírásának legalkalmasabb időpontját. Januárban azt mondta, hogy előreláthatólag „az idei év második felében lehet számítani a választásokra”. Most azonban elterjedt a híre, hogy májusban lesz és amikor nyíltan rákérdeztek, a miniszterelnök nem cáfolta, bár kitérő választ adott.

A Munkáspárt korábban azt állította, hogy a tavaszra betervezett szavazás a „legrosszabbul őrzött titka a kormánynak”, ám hivatalos nyilatkozatot errő még nem hallhattunk. A liberális demokraták is szorgalmazták, hogy Mr. Sunak májusban tartsa meg a választásokat.

A tory vezető nem volt hajlandó kategorikusan kizárni a májusi választások lehetőségét, de megismételte, hogy az év későbbi szakaszában tervezi azt inkább. A YouGov januári felmérése szerint, amit 14 000 ember bevonásával végeztek el, Rishi Sunak miniszterelnök mindössze 169 helyet szerez majd meg míg a rivális Sir Keir Starmer pedig 385-tel elsöprő győzelmet arat.

A közvélemény-kutatás katasztrofális adatai szerint a Boris Johnson által 2019-ben elnyert minden úgynevezett „vörös fal” szék elveszhet. A kutatást a korábbi Brexit-főtárgyaló, Lord Frost mellett dolgozó tory adományozók egy csoportja készittette el.

Ő csak ennyit mondott az eredmény láttán: „Ez a közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy veszíteni fogunk, méghozzá csúfos vereség lesz, hacsak nem teszünk ellene valamit.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után