A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 1

A meggyilkolt kilencéves kislány egy „csendes utcában” játszott a húgával, amikor halálra késelték. Lilia Valutyte és testvére hulahoppoztak és játék babakocsikkal játszottak kint édesanyjuk munkahelye közelében a lincolnshire-i Boston városában amikor a tragédia megtörtént.

A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 3

Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy a lányoknak mindig megengedték, hogy az utcán játsszanak, mivel ez egy nagyon biztonságos környéknek volt mondható. „Az anyukának üzlete volt nem messze onnan.” – mondta az egyik szemtanú a Sunnak.

„Egy irodában dolgozott a laptopján, és már pár hónapja így csinálta. Ez egy csendes utca, így engedte őket kint játszani.”

A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 4

A hírek szerint Lilia édesanyja volt az első a helyszínen a késelés után, és kétségbeesetten próbálta megmenteni a lánya életét. Apja, Aurejlius nemrég ünnepelte születésnapját, és Lilia és ötéves húga süteményt is sütött neki. A család még osztott is meg fotókat az alkotásról a közösségi oldalukon.

„Nincs már semmi emberség ezen a helyen, semmi, ha valaki ilyesmire képes.” – nyilatkozta a napilapnak a család egyik barátja.

A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 5

Lillia Valutyte gyilkosát időközben a fegyveres rendőrök „levadászták” és letartóztatták annak a helynek a közelében, ahol a kilencéves kislányt halálra késelték. Legalább 20 rendőr hatolt be egy ingatlanba, nem messze attól a helytől, ahol megölték az iskoláslányt, aki a barátai szerint imádta a táncot és a Harry Pottert.

A rendőrség által célba vett férfi, aki a feltételezett elkövető, menekülni próbált a rendőrök elől és a Boston Central Park felé kezdett rohanni, amelynek következtében drámai jeleneteknek lehettek tanúi a szomszédok, amikor is rendőrök egész hada iramodott a srác nyomába.

A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 6
a 22 éves feltételezett elkövető

A 24 éves Nedas Mikelionis, aki közvetlen közelről nézte végig az egész jelenetet, azt mondta, hogy szerinte egy drón is segíthette a rendőröket a férfi üldözése során.

„Az utca hirtelen megtelt mindenfelé rohanó rendőrökkel” – mondta a The Sunnak vasárnap. „Öt rendőrautó érkezett, és legalább 20 rendőr gyűlt össze a helyszínen, köztük néhány fegyveres is. A fickó, akit kerestek, megpróbált elszaladni, a rendőrök pedig csak úgy özönlöttek kifelé a házból, ahová behatoltak, majd bepattantak az autójukba, hogy üldözőbe vegyék a futva menekülő srácot.”

„Úgy tűnt a fickó, a hátsó kerten keresztül kezdett el menekülni, majd megpróbált egy parkon át elfutni.”

A rendőrök végül körülbelül 200 méterre kapták el a gyanúsítottat attól a helytől, ahol Liliát csütörtökön halálosan megsebesítettek egy késsel.

A testvére szeme előtt késelték halálra a 9 éves kislányt Angliában, a rendőrök néhány órája elfogták az elkövetőt 7

A lincolnshire-i rendőrség tegnap este megerősítette, hogy egy 22 éves férfit őrizetbe vettek, miután szombaton 14:45 körül letartóztatták gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával. Az esettel kapcsolatban nem keresnek másik személyt.

A jelentések szerint a környékbeliek közül többen is azt állították, hogy a tragédiának „valamilyen viszályhoz lehet köze”. A rendőrség állítólag vizsgálja azt az elméletet, amely szerint valamiféle ki nem fizetett bérnek is köze lehet a támadáshoz.

Tia, egy másik helyi iskoláslány édesanyja azt mondta: „Ez kimondhatatlanul undorító. Valamit tenni kell ebben a városban annak érdekében, hogy gyermekeinknek biztos jövőjük legyen, és biztonságban legyenek az utcán. Biztonságban kell érezniük magukat. Lesújtott és traumatizált voltam, amikor néhány másik szülővel beszéltem a történtekről. A gyerekek is teljesen össze vannak törve. Nagyon megrázta ez az eset az egész várost.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után