A támogatások csökkentése jöhet Nagy-Britanniában – a brit miniszterelnök nyilatkozott 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnök nem volt hajlandó kizárni a támogatások reálértékének csökkentését, tekintve, hogy ezzel a lépéssel a következő általános választások előtt pénzt szabadíthatnak fel adócsökkentések megvalósítására.

A támogatások csökkentése jöhet Nagy-Britanniában – a brit miniszterelnök nyilatkozott 3

Jeremy Hunt pénzügyminiszter a hírek szerint az eddigi szokásoktól való eltérést mérlegel azáltal, hogy őszi költségvetésében nem fogja a támogatásokat az inflációval arányosan emelni. A lépés igen megosztó lenne, és sokan kezdenének el keményen kritizálni a döntést, hogy a kormány a megélhetési költségek válsága idején pont a legsebezhetőbbeket célozza meg az adócsökkentések kivitelezése érdekében.

Az pedig különösen nagy vitát válthatna ki, ha a miniszterek a nyugdíjak „hármas zárát” is fenntartanák, és így az emelkedő árakkal vagy keresetekkel összhangban emelnék ezeket a kifizetéseket. Mr. Sunak nem volt hajlandó “találgatásokba bocsátkozni”, hogy mi lesz a pénzügyminiszter november 22-én esedékes bejelentésében, amikor arról kérdezték, hogy tudja-e garantálni, hogy az infláció növekedésével arányosan fognak növekedni a támogatások is.

A G20-ak újdelhi-csúcstalálkozóján a műsorszolgáltatókkal beszélve a miniszterelnök azt mondta, „egy jogi folyamatról beszélünk, amelyet minden évben a támogatások növelésének és egy sor egyéb dolog érdekében” dolgoznak át.

„És ezeket a döntéseket az őszi költségvetés során jelentik majd be, ahogy az lenni szokott” – mondta.

Miközben a miniszterelnök a megélhetési költségek válságával küszködők „megnyugtatására” törekedett, rámutatott a már bevezetett többlettámogatásokra az energia- és egyéb számlák fizetése kapcsán.

„Tehát szeretném megnyugtatni az embereket annak kapcsán, hogy ez a többlettámogatás társadalmunk legsebezhetőbbjei számára biztosított egy olyan időszakban, amelyről mind tudjuk, hogy nehéz, és éppen ezért fontos, hogy csökkentsük az inflációt” – mondta. „És épp emiatt az első az öt fő ígéretem közül az infláció felére csökkentése. Ez a legjobb módja annak, hogy segítsünk mindenkinek a megélhetési költségek válsága közepette.”

A támogatásokat általában a fogyasztói árindex szeptemberi inflációs mutatójával arányosan emelik. Hogy ez most is így lesz-e, vagy tényleg csökkenni fog a támogatások reálértéke, az hamarosan kiderült majd, a pénzügyminiszter őszi költségvetésében.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után