A szegények támogatásainak csökkentésével finanszírozná a főleg a gazdagokat segítő adókedvezményeket a brit kormány 1

A brit kormány a hírek szerint azt az opciót is fontolgatja többek közt, hogy csökkenti a társadalom legszegényebbjeinek juttatásait, hogy az így felszabadult pénzből finanszírozza a főleg a  leggazdagabb réteg javát szolgáló adócsökkentéseket Nagy-Britanniában.

A szegények támogatásainak csökkentésével finanszírozná a főleg a gazdagokat segítő adókedvezményeket a brit kormány 3

A magas rangú miniszterek nem zárták ki a támogatások emelésének eltörlését amely emelés annak biztosítása érdekében történne amúgy, hogy a támogatások mértéke legalább lépést tartson a rendkívül magas inflációval, ami így a segélyek és juttatások reálértékének csökkenését jelentené. Májusban az akkori pénzügyminiszter, Rishi Sunak elkötelezte magát amellett, hogy az infláció mértékével arányosan növeli a juttatásokat, ami biztosítaná, hogy az állami támogatásokat igénylő emberek ne járjanak rosszabbul a 10%-os infláció miatt a megélhetési költségek válsága közepette.

De mivel a kormány a piaci káosz közepette jelenleg olyan 45 milliárd fontot kéne hogy összekaparjon a tervezett adócsökkentésekhez, ezt az ígéretüket most visszavonhatják. Liz Truss most nagy nyomás alatt áll, hogy hitelesen magyarázza el, hogyan fogja kifizetni az adókedvezményeket, amely ráadásul aránytalanul nagyobb mértékben segítik a gazdagabb háztartásokat.

A rekord mélységbe süllyedt font és az államkötvény-piaci válság ellenére a miniszterelnök makacsul kitart tervei mellett. A minisztereknek tegnap megmondták, hogy „hatékony megtakarítási módokat” kell találniuk a minisztériumok költségvetésében, és Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter pedig egyértelművé tette, hogy a támogatások mértékéből is faragni fog a kormány, ha szükséges.

Arra a kérdésre, hogy a juttatásokat az inflációval összhangban emelik-e meg, Kwarteng úr azt mondta: „Korai még erre vonatkozó döntést hoznom, de most minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy társadalmunk legsebezhetőbbjeit megvédjük ezen rendkívül kihívásokkal teli időszakban.’

Chris Philp, a pénzügyminiszter helyettese a pénzügyminisztériumban szintén nem volt hajlandó elkötelezni magát a kormány korábbi ígérete mellett, amikor az ITV-nek nyilatkozott. Azt mondta: „Nem fogok politikai kötelezettségeket vállalni élő tévéadásban, a szokásos módon fogjuk megfontolni a dolgot, meghozzuk a döntést, és biztos vagyok benne, hogy az első adandó alkalommal bejelentjük az alsóháznak.”

A változások bejelentésére általában novemberben kerül sor, amely a következő áprilisban lép hatályba, és ez érinti vagy érintheti a Personal Independence Payment, Attendance Allowance, Disability Living Allowance, Carer’s Allowance, Incapacity Benefit és további más támogatásokat is egyaránt.

James Taylor, a Scope fogyatékosok esélyegyenlőségi szervezetének stratégiai igazgatója a következőket mondta: „Ha a kormány mégsem tartja be ezt az ígéretet, az pusztító lenne, és ahhoz vezetne, hogy a fogyatékkal élők éheznének és fagyoskodnának saját otthonaikban.”

A Child Poverty Action Group vezérigazgatója, Alison Garnham így nyilatkozott: „A szegény sorban élő gyerekek már most is éheznek a költségek emelkedésével – hacsak nem emelik a juttatásokat az inflációval arányosan, ők is az összeomló gazdaság áldozataivá válnak. A családok már eleget veszítettek; valós támogatásra van szükségük, amely ténylegesen lehetővé teszi számukra a számlák kifizetését.”

Truss és Kwarteng ma ülésezik az Office for Budget Responsibility-vel, mielőtt közzétennék a gazdasági stratégiájuknak a teljes, költség oldalról is kidolgozott tervét, amelyet a múlt heti miniköltségvetés alkalmával nem nyújtottak be.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után