Van egy "trükk" a Ryanairnél, amellyel akár 50-100 fontot is meg lehet takarítani az utazás árából 1

Míg a Ryanair járatok talán a legolcsóbbak jelenleg a piacon, egy kevéssé használt trükk még pénztárca kímélőbbé teheti őket. Természetesen nem minden esetben, és nem mindig ugyanakkora a különbség sem, csak érdemes rá odafigyelni, mert az esetek egy jelentős részében spórolhatsz vele.

Van egy "trükk" a Ryanairnél, amellyel akár 50-100 fontot is meg lehet takarítani az utazás árából 3

Aki repült már a fapados légitársasággal, az tudja, hogy az utasok csak egy személyes tárgyat, például kézitáskát vagy kis hátizsákot vihetnek fel ingyen a fedélzetre. Azoknak az utazni indulóknak, akik még egy kézipoggyászt akarnak felvinni, ülőhelyet akarnak választani vagy elsőbbségi beszállást szeretnének, fizetniük kell.

A MoneySavingExpert azonban most felfedte, hogyan juthatnak az utasok bizonyos esetekben sokkal olcsóbban extra poggyászhoz és lefoglalt helyekhez. A weboldalon található magyarázatban az áll, hogy mindez a Ryanair által kínált ár-érték arány és a normál viteldíjak összehasonlításával kapcsolatos.

Az akciós jegyek, amelyek utazásonként 9,99 GBP-tól indulnak, semmit nem tartalmaznak, így az utasok egyszerűen csak egy véletlenszerűen választott helyet kapnak a gépen. Míg az utazásonként 21 GBP-tól induló normál viteldíj viszont elsőbbségi beszállást, lefoglalt helyeket és két kézipoggyász felvitelét teszi lehetővé.

Annak ellenére, hogy ez ellentmondásosnak tűnik, a Value Fare megvásárlása és az extrák külön történő kifizetése sok esetben akár sokkal olcsóbb is lehet. A MoneySavingExpert szerint egy négytagú család akár 100 fontot is megtakaríthat egy oda-vissza út alatt ezzel a módszerrel.

A honlapon leírtak szerint: “Ha a legolcsóbb helyeket tudtuk kiválasztani, a külön foglalás mindig olcsóbb végösszeggel járt a tesztek során. A megtakarítások mértéke a normál viteldíjak 9%-ától egészen az 59%-ig terjed.”

„Ha csak a 18-33. sorok legdrágább üléseit tudtuk kiválasztani, az esetek 80%-ában a külön foglalás akkor is nyert. A drágább ülőhelyeket is figyelembe véve a 20 általunk vizsgált foglalás közül összesen négynél volt olcsóbb megvenni a normál jegyet, mint külön-külön kiválasztani az extrákat a legolcsóbb jegyhez, ezért azt azért hozzá kell tenni, hogy érdemes mind a két opciót leellenőrizni.”

Több utas számolt be arról hogy az egyszerű trükk tényleg működik, és egy olyan személy is volt aki így állítólag 100 fontot spórolt meg a repülése költségein.

Mindazonáltal a Ryanair olcsó repülőjegyeinek kedvelői csalódottan vehették tudomásul, hogy a légitársaság vezére, Michael O’Leary figyelmeztetett, hogy az olcsó repülőjegyek ideje hamarosan a múlté lesz.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után