A Ryanair új rendszert vezet be novembertől, ami rengeteg utast feldühített 1

A közismert és magyarok által kedvelt fapados légitársaság felháborodást okozott, miután kijelentette, hogy 6 fonttal fogja terhelni azokat az utasokat, akik a járat indulását megelőzően több mint négy nappal fognak becsekkolni.

ryanair

A nyaralók így arra kényszerülnek, hogy internetet találjanak, amíg külföldön tartózkodnak, vagy büntetésben részesülnek, ha hamarabb bejelentkeznek. Az új szabály november elsejétől lép hatályba. A légitársaság azt állítja, hogy az új szabály segíteni fog azoknak az utasoknak, akik extrát fizetnek előre az ülőhelyük fenntartásáért, mégpedig úgy, hogy így több idejük marad arra, hogy eldöntsék, hol is szeretnének ülni.

Jelenleg, az utasoknak hét napjuk van arra, hogy becsekkoljanak a járat indulása előtt, amely azt jelenti, hogy azok, akik egy hétig nyaralnak, egyszerre jelentkezhetnek be mindkét járatra. Azok, akik úgy döntenek, hogy 8-15 fontot is hajlandóak fizetni előre az ülőhelyeik lefoglalásáért, akár egy hónappal hamarabb is becsekkolhatnak a járatuk indulását megelőzően.

Azonban, a következő hónaptól, bárki, aki nem fizet extrát az ülőhely lefoglalásáért, mindössze négy napja lesz a hét helyett a Check-in-re. Így azok, akik mondjuk, egy hétre mennek nyaralni, már nem fognak tudni egyszerre bejelentkezni mindkét járatukra, csak az elsőre. Ez inkább, azok számára szívás, akik valamilyen eldugott helyen nyaralnak, ahol nincs internet.

Sokan azzal vádolják az ír légitársaságot, hogy a jelenleginél is jobban ki akarja zsákmányolni az utasokat ezzel az alattomos, új díjal. Hiszen, úgy állítja be az egészet, mintha, az ülőhelyüket előre lefoglalni szerető utasok kérésére alkotta volna et az új szabályt. Sokan nyilvánították ki a nem tetsző véleményüket ezzel kapcsolatban a közösségi oldalakon.

Frank Words ezt írta a Twitteren: „Legközelebb azt fogják mondani, hogy vezesd te magad azt a nyavalyás gépet.”

Chris Wood: „Az Eayset megengedi, hogy harminc nappal előre becsekkolj. A Ryanair csak hetet enged, ha nem fizetsz. Gondolom, találnom kell majd egy nyomtatót, ha távol leszek.”

Ebben az évben korábban, a Civil Aviation Authority (Polgári Légiközlekedési Hatóság) megerősítette, hogy nyomozást folytat panaszok miatt, amelyek szerint, sok díj rejtve marad az utasok előtt.

A múlt héten, a Ryanair nyilvánosságra hozta, hogy az ezévi profitjuk nem lesz valami nagy a Brexit szavazásnak köszönhető zuhanó font miatt.

Többen összehasonlították a légitársaságok ajánlatait ezen a téren, és arra a következtetésre jutottak, hogy több légitársaságnál is csak 24 órán belül lehetséges a „csekin”. Azonban, ezeknél a légitársaságoknál ingyenes az utasfelvétel, mellyel szemben, a Ryanair 45 eurós büntetést szab ki azokra, akik ezt nem teszik meg. Az Easyjetnél is ingyenes a reptéri bejelentkezés, de 30 nappal az utazás előtt, ezt online is elintézhetjük.

Úgy a Ryanair, mint az Easyjet csökkentik a viteldíjaikat azért, hogy még jobban feltornázzák a keresletüket.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketing vezetője a következőket mondta: „Azoknak az ügyfeleknek, akik le szeretnék foglalni a helyeiket, több időt ajánlunk fel arra, hogy kiválasszák a nekik tetszőt úgy, hogy hétről négy napra csökkentjük a felszállást megelőző bejelentkezési időt azon utasok számára, akik véletlenszerű ülőhelyet szeretnének.”

„Azok az ügyfelek, akik nem kívánják lefoglalni a helyeiket, négy nappal tudnak majd bejelentkezni a felszállás előtt… és továbbra is véletlenszerűen lesznek majd megállapítva a számukra a helyek, díjmentesen.” — tette hozzá a Ryanair marketing vezetője.

A Ryanair egyik szóvivője azt mondta, hogy az ügyfelek online tudnak majd becsekkolni, legkésőbb két órával a járatuk indulását megelőzően és díjmentesen letölthetnek egy digitális beszállókártyát az okostelefonjukra is egy mobilalkalmazás segítségével is.   Forrás: evening standard, írországimagyarok.eu

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után