A Ryanair azzal fenyeget, hogy nem indít járatokat, hogy az emberek végre felfogják mekkora hiba a Brexit 1

A Ryanair vezetője Michael O’Leary „igazi krízishelyzetre” hívta fel mindenki figyelmét a Nagy-Britannia és az EU többi része közt közlekedő repülőjáratokat illetően, egyébként már nem először.

A Ryanair azzal fenyeget, hogy nem indít járatokat, hogy az emberek végre felfogják mekkora hiba a Brexit 3

A Ryanair azzal fenyegetőzött legújabban, hogy nem indítja majd el a járatokat miután a britek kilépnek az EU-ból. Így próbálja meggyőzni az embereket arról, hogy gondolják újra ezt az egész kilépés dolgot, még mielőtt ténylegesen megtörténne.

A vállalat vezetője, Mr. O’Leary azt nyilatkozta, hogy el akarja érni, hogy az emberek észre vegyék, hogy ha a szigetország kilép, akkor bizony nem lesz több olcsó utazgatás, meg olcsó repjegyek a nyaraláshoz az EU-ba.

„Úgy gondolom, hogy az érdekeinket szolgálja, (természetesen nem hosszú távon) ha nem indítunk járatokat egy darabig. Meg kell értetni az átlagos, egyszerű brit választópolgárokkal, hogy amiket a brexitről állítottak a népszavazás előtt, az mind hazugság volt.” – mondta a fapados légitársaság vezetője Brüsszelben egy más légitársaságok vezetőivel tartott közös találkozón.

„Azt ígérték nektek, hogy kiléptek az EU-ból és minden ugyanúgy lesz mint azelőtt. A valóság azonban az, hogy igen tényleg kiléphettek mert ez a ti döntésetek, de alapjaiban fog megváltozni minden az országban.” – Mr. O’Leary arra próbált figyelmeztetni mindenkit, hogy válsághelyzet lesz a kilépést követően, a brexit miatt ugyanis a szigetország és az EU közt a légi közlekedés finoman szólva se marad majd zavartalan.

„Amikor majd rájönnek az emberek, hogy nincs több olcsó repülőjárat Portugáliába, Spanyolországba vagy épp Olaszországba, és az egyetlen olcsó opció az marad, hogy átkocsikázzanak Skóciába vagy komppal átmenjenek Írországba, na majd akkor elkezdik újragondolni az egész Brexitet (csak addigra már késő lesz). Mindenkit félrevezettek, és azt hiszem, hogy ezt az embereknek egyértelműen a tudtára kellene hoznunk.”

A Ryanair azzal fenyeget, hogy nem indít járatokat, hogy az emberek végre felfogják mekkora hiba a Brexit 4

„Ha ti nem fogtok járatokat indítani, akkor majd mi indítunk helyettetek is.” – vágott vissza erre viccesen az Easyjet vezetője.

A német Lufthansa légitársaság vezetője azonban egyetértett O’Leary véleményével: „Elméleti szinten, hogyha közös érővel fel tudnánk használni ezt az iparágat arra, hogy bebizonyítsuk a briteknek, hogy a kilépés mennyire rossz döntés is volt, az igazán nagyszerű dolog volna.”

Jelenleg az EU-s jogszabályoknak köszönhetően az EU-n belül a 90-es évek óta minden légitársaság egyenlő feltételek mellett működhet. A Ryanair vezetője már több alkalommal kongatta a vészharangot, hogy 2019 márciusa után a légitársaságok a jogszabályok értelmében nem fognak tudni közlekedni és utasokat szállítani valamennyi ideig, ha a brexit tárgyalások nem zárulnak le eredményesen 2018 szeptemberig, ugyanis a légitársaságok a menetrendeket fél évre előre tervezik be.          Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

Megosztás