A Royal Mail megszüntetheti a szombati kézbesítést Nagy-Britanniában 1

A szombati posta hamarosan a múlté lehet Nagy-Britanniában, miután az Ofcom a jövő héten egy nagy bejelentést tesz közzé a Royal Mail-nél várható komoly változások kapcsán.

A Royal Mail megszüntetheti a szombati kézbesítést Nagy-Britanniában 3

A szabályozó szerv szerdán konzultációs dokumentumot tesz közzé a szolgáltatás jövőjéről, amely valószínűleg jelentős változásokat fog tartalmazni – írja a Sky News. Ez azok után történik, hogy a képviselők tavaly elmarasztalták a Royal Mail-t, azzal vádolva, hogy nem kézbesítette a leveleket megfelelően a hét hat napján.

Az Ofcom tavaly novemberben kijelentette, hogy a Royal Mail „megszegte kötelezettségeit azzal, hogy jelentős és megmagyarázhatatlan mértékben nem teljesítette céljait”. “Ez jelentős károkat okozott az ügyfeleknek, és a Royal Mail nem tett komoly lépéseket a hiba megelőzése és elhárítása érdekében” – tette hozzá a szóvivő.

A dokumentum következtetéseket vagy határozott ajánlásokat egyelőre még nem tartalmaz, hanem inkább csak ötleteket. Ezt követi majd egy 90 napos intervallum, amikor alaposabban mérlegelik a lehetőségeket, és a hivatalos javaslatokat várhatóan ezt követően teszik majd közzé.

A hatnapos rendszer megszüntetéséhez a hivatalos javaslatok elfogadása esetén parlamenti jóváhagyásra is szükség lenne. Ezt az opciót azonban tavaly a kormány elutasította. A Royal Mail egyébiránt a szabályozási keretrendszerének a módosítását kérte. Azt állítja, hogy az évi 20 milliárd levélkézbesítésre kiépített rendszer már csak hétmilliárdot kezel.

A Royal Mail az elmúlt négy év legjobb karácsonyi kereskedési időszakáról számolt be, az év utolsó negyedévében 10%-kal nőtt a cég árbevétele. Az Ofcom tavaly szeptemberben jelentette be, hogy ki fog adni egy összefoglalót, amely a reformokra összpontosít, mivel 2011 óta nem változtattak jelentős mértékben jóformán semmin.

Martin Seidenberg, a Royal Mail anyavállalatának, az International Distributions Services (IDS) vezérigazgatója a parlamenti képviselőknek írt e heti levelében ezt írta: „A jelenlegi egyetemes szolgáltatási követelmények teljesítése – pénzügyileg fenntartható módon – egyre nehezebb, ha nem lehetetlen a csomagok és levelek összetételének és számának változásai miatt. A szabályozó szerv által támasztott elvárások a piaci realitásokat tekintve irreálisak.”

Azt is leírta, hogy ennek a megoldása a következő: „állami támogatás és/vagy az egyetemes szolgáltatás reformja, hogy az jobban tükrözze a fogyasztói igényeket és a mai piaci helyzetet, nem pedig a múltbeli igényeket”.

„Bár örömmel fogadjuk az egyetemes szolgáltatás közelgő felülvizsgálatát, az eddig tapasztalt tehetetlenség azt okozta, hogy most sokkal súlyosabb helyzettel állunk szemben, mint amilyen akkor lett volna, ha hamarabb reagálnak. Minden nap, amivel az Ofcom és a kormány tovább halasztja a reformot, csak nagyobb kockázatot jelent az egyetemes szolgáltatás, sőt maga a Royal Mail hosszú távú fenntarthatósága szempontjából.”

“Maximalizálnunk kell minden elköltött fontot, hogy átalakítsuk az üzleti modellünket a jövőre előretekintve, és hogy többet nyújtsunk ügyfeleinknek. Nem kell továbbra is fenntartanunk egy olyan szolgáltatási színvonalat és formát, amelyet az internet előtti korszakban terveztek, és már nem tükrözik az ügyfelek igényeit.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után