Egy tinédzser korú fiút öltek meg az utcán lőfegyverrel, Birminghamben a tegnapi, csütörtöki napon.

_88834529_murder4

A helyi rendőrség egy 22 éves férfit el is fogott nem sokkal később, aki feltehetően a keresett elkövető, és a felelős, a 18 éves fiú haláláért. A lelőtt fiatalt St Marks Crescent-en találták meg, Birmingham városának Ladywood nevű részén, csütörtök este 18:45 körül.

Az áldozat, akinek a nevét időközben a rendőrség nyilvánosságra hozta, Kenichi Phillips volt, aki eredetileg helyi származású srác volt, de elköltözött a környékről. Október óta ez a negyedik halálos kimenetelű lövöldözés Birmingham-ben, ami egyébként Nagy-Britannia második legnagyobb városa London után, durván 1 milliós lakossággal.

_88842644_kenichi

Azt, hogy a gyilkosság köthető-e bármiféle bandák közti háborúhoz, egyelőre korai lenne megmondani, nyilatkozta Mark Payne nyomozó az eset kapcsán. Az elmondások, és a rendőrség értesülése szerint többen is látták az esetet, így fontos lenne, ha ők vallomást tennének a látottakkal kapcsolatban.

A 18 éves Kenichi Phillips a fekete színű Seat Leon típusú autóját vezette közvetlenül a halála előtt, derült ki a rendőrség jelentéséből.

_88832314_murder

Januárban a helyi rendőrség már egyszer beszámolt arról, miszerint a fegyveres bűnözés az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt Birmingham városában. Dave Thompson rendőrtiszt elmondta, hogy a West Midlands-nél leszolgált öt éve alatt még sosem volt ennyi lövöldözés a környéken, mint mostanában.

Ez azért is furcsa, mert a városban a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma 2014-hez képest egy év alatt igencsak megcsappant a hivatalos adatok szerint, 524-ről 357-re. Egyelőre nem lehet tudni, minek, vagy kinek köszönhető a megnövekedett mértékű fegyveres agresszió, de év eleje óta a rendőrök már 80 alkalommal hiúsítottak meg fegyveres támadást, és 38 illegális lőfegyvert vettek el emberektől a városban.          Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára