A Nagy-Britanniában dolgozók jelentős részének £150 - £500 körüli adóemelés következhet 1

Boris Johnson megígérte, hogy kormánya „nem fogja kikerülni a nehéz döntéseket”, majd bejelentette, hogy a dolgozók szép kis adóemelés elé néznek, hogy az ország kilábaljon a szociális ellátás körüli krízishelyzetből.

adó adóemelés national insurance

A miniszterelnök hivatalosan is megerősítette, hogy jövő áprilistól a társadalombiztosítás (NI) 1.25%-kal emelkedik. Annak ellenére jelentette be az adóemelés eme formáját, hogy saját pártján belül is rengetegen vannak, akik nyíltan ellenzik azt.

2022 áprilisától tehát a jelenlegi 12% -os adóteher, a 9564 és 50 268 font közötti fizetéseknél 13,25% -ra emelkedik, míg az 50 268 font feletti keresetek esetében az extra 2% pedig 3,5% -ra emelkedik.

Mr. Johnson 2019 -ben lett miniszterelnök, és akkor azt állította, hogy jól átgondolt terve van a szociális ellátás válságának orvoslására, és az a kiáltvány, amely ezt követően segített biztosítani számára az elsöprő választási győzelmét az év későbbi szakaszában, azt ígérte, hogy nem emeli majd a national insurance-ot.

A miniszterelnök beszédében beismerte, hogy megszegte ígéretét, de ugyanakkor azt is hozzátette, hogy: „Nem veszem félvállról az ilyen dolgokat… viszont egy világméretű járvány senkinek a kiáltványában nem szerepelt. Ezt az ebben az országban élő embereknek is meg kell érteniük.”

Ez a mostani adóemelés nagyjából azt jelenti, hogy ha valaki 24 100 font éves fizetést kap, annak hetente 3,46 fonttal kell többet fizetnie, ami körülbelül 180 fontot jelent évente. Akik durván 30 ezer fontot keresnek meg évente, azok nagyjából heti 5 fonttal kalkulálhatnak, ami több, mint 250 fontos éves adóemelkedést jelent.

Akinek jóval magasabb a fizetése, mondjuk kb. 67 000 fontot keres, annak durván 715 fonttal kell majd többet adóznia évente.

A Nagy-Britanniában dolgozók jelentős részének £150 - £500 körüli adóemelés következhet 2

Mr. Johnson azt mondta az adóemelésből durván 12 milliárd font folyna be éves szinten, amit főként az NHS-nél kialakult hatalmas várólista visszarövidítésére fordítanának. Emellett fedezni fogja az angliai szociális ellátórendszer reformját is.

A miniszterelnök emellett egy korlátot is bejelentett a szociális ellátásokra vonatkozóan, mondván, hogy 2023 októberétől Angliában senkinek sem kell majd 86 000 fontnál többet befizetnie élete során.

Ezt az adóterhet minden dolgozó felnőttnek fizetnie kell majd az országban, beleértve az állami nyugdíj korhatárt meghaladt korú személyeket is.

A miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy csak egy ilyen széles körű adó emeléséből, például a társadalombiztosításéból vagy a jövedelemadóéból lehet a fennálló probléma kezeléséhez elegendő összeget beszedni.

A kritikusok szerint azonban ez a terv nem reformálja meg a szociális ellátórendszert, és a fiatalokat és a legalacsonyabb fizetésűeket sújtja majd leginkább. Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője azt mondta, hogy a kormánynak inkább többet kellene kérnie a gazdagabb emberektől úgy, hogy részvényeikből, osztalékukból és ingatlanjaikból származó bevételeiket kellene jobban megadóztatni…        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után