A Met Office közzétette, mikor és hol jön a következő nagyobb havazás Nagy-Britanniában, miközben már -11C-ot is mértek az éjjel 1

Már vasárnap újra hótakaró boríthatja be Nagy-Britannia egy részét, ahogy az újabb hideg légáramlat „közvetlenül az Északi-sarkvidékről” az Egyesült Királyság területére beáramlik.

A Met Office közzétette, mikor és hol jön a következő nagyobb havazás Nagy-Britanniában, miközben már -11C-ot is mértek az éjjel 3

Ebben az újabb hideg hullámban kezdetben záporok lesznek majd jellemzőek az ország nagy részén a most következő hétvégén, majd a jövő hét elején az esőcseppeket hópelyhek váltják majd fel. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban, Durham területétől Londonig még többen ébredhetnek majd újra hófödte háztetők látványára és az utak is újra sok helyen csúszósakká válnak majd.

Eközben Aviemore, a skót felföld egyik városa területén tegnap -11,1°C-ot is mértek, míg a legmagasabb hőmérséklet pedig 7°C volt. Míg utoljára a fővárosban és környékén volt havazás, a Met Office azt jósolja, hogy egyre nagyobb az esélye a „télies időjárásnak” és az egyre csökkenő hőmérsékletnek köszönhetően.

Miközben a hőmérő higanyszála tovább süllyed, Anglia továbbra is küzd a Henk vihar által okozott áradásokkal és azok következményeivel. Délen és Midlands területén, főleg Readingben, Sloughban, Oxfordban és Salisburyben hatalmas károkat okoztak a medrükből kilépő folyók. Még mindig több, mint 200 árvíz miatti figyelmeztetés és riasztás van érvényben Nagy-Britannia területén.

A Met Office előrejelzése szerint már vasárnap újabb havazásra lehet számítani, hétfőn és azután pedig minden nap egészen péntekig (január 19-ig) nagy rá az esély, hogy az ország bizonyos részein havazás lesz. Skóciában fog havazni először, majd szépen fokozatosan Angliában is elkezd szállingózni, főként az északabbra fekvő régiókban.

A Met Office egyik vezetője, Will Lang a következőket mondta: „A nagyon hideg időjárás a hétvégén új erőre kap, és ez a jövő hét elején az Egyesült Királyság egészére átterjed. Ez azt jelenti, hogy kezdetben a partok környékén lesz több zápor, és több helyen, főként az északabbra fekvő részeken egyre nagyobb lesz a havazás valószínűsége.”

London felett ma szép, fényes napsütéses idő lesz, a Met Office nyolc órán át tartó napsütéses időt jósol. -4°C-nak is lehetett érezni a hőmérséklet Londonban ma reggel, bár a hőmérő higanyszála csak 0°C-ig süllyedt.

A rossz hír (bár sokaknak lehet, hogy inkább jó hír) azonban az, hogy a napsütéses idő nem ad esélyt a hónak. A Netweather független meteorológiai intézet szerint a fővárosban ma 0% esély van havazásra. Nem a legjobb esély, valljuk be, viszont északabbra pár napon belül újra esni fog, ha az időjósok nem tévednek…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után