A Met Office közölte a pontos dátumot, hogy mikor jöhet a kánikula és az akár 40C-os hőség Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság lakóinak jelentős hányada június nagy részét a nyári napsütésben sütkérezve töltötte, és az év eddigi legmelegebb napján a múlt hétvégén egészen 32,2 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A Met Office közölte a pontos dátumot, hogy mikor jöhet a kánikula és az akár 40C-os hőség Nagy-Britanniában 3

A hónap komoly, szélsőséges időjárási körülményeket hozott a lakosság számára: zivatarok és heves esőzések szakították meg ugyanis az ország egyes részein a már már kánikulára hajazóan meleg időt  – mielőtt a hőmérséklet ismét emelkedni kezdett volna, éppen időben ahhoz, hogy a glastonburyi fesztiválon mulatozó fiatalok sütkérezhessenek és kellemes napsütéses időben bulizhassanak.

Ez a hét azonban egy másik történet, mivel a Met Office szürke eget, esőt, élénk szelet és mérsékelt hőmérsékletet jósolt július elejére. Úgy tűnhet, hogy a nyárnak vége, még mielőtt igazán elkezdődött volna – de az előrejelzések szerint visszatér a melegebb idő, és a feltételezések szerint megismétlődhet a 2022 júliusában tapasztalt 40 fokos rekkenő hőség.

Mikor jön a kánikula Nagy-Britanniában?

A július eleji rövid hűvösebb időszak után a The Met Office előrejelzései szerint arra lehet számítani, hogy július 13-tól ismét felmelegszik az idő. Távlati előrejelzésük szerint:

„Az átlag feletti hőmérséklet újbóli kialakulásának esélye valamivel nagyobb a megszokottnál. Így a kánikula kialakulásának esélye is valamivel nagyobb az átlagosnál, bár a kánikula előfordulása amúgy sem szokatlan júliusban.”

Az előrejelzés azt is sugallja, hogy a magas légnyomás „dominánssá válhat” a hónap második felében, ami viszont „tisztességesebb időjárási körülményekhez vezethet, különösen délen”. És bár esélyesnek tűnik a júliusi forróság, a hosszú távú kilátások bármikor változhatnak – ezért mindenki ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az előrejelzést, mielőtt kikészíti a grillezőt és a napozóágyat. Azt jósolják, hogy a 2022-essel vetekedő forróság várhat ránk Nagy-Britanniában, amikor is az ország először élt át rekordot döntögető, 40 fok feletti hőmérsékletet.

A Met Office meteorológusa, Jonathan Vautrey a The Mirror-nek ezt mondta: „Az éghajlatváltozás miatt szélsőséges hőmérsékleteink folyamatosan egyre jobban kitolódnak. Egyre nagyobb az esélye annak, hogy ezek a szélsőségek minden évben még tovább tolódnak. Tavaly a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet, és előtte senki sem gondolta, hogy van erre esély. És nem kizárt, hogy ez a trend tovább folytatódik idén.”

A Met Office által készített időjárási diagramok azt mutatják, hogy a hónap legmelegebb része július 12. és július 26. között lesz. Ekkor várható tehát legnagyobb valószínűséggel a tavalyi nyárhoz hasonló extrém meleg idő.

A Met Office definíciója szerint: “Az Egyesült Királyság területén akkor beszélhetünk hőhullámról, ha egy adott területen legalább három egymást követő nap van, amikor a napi maximum hőmérséklet eléri vagy meghaladja a hőhullám hőmérsékleti küszöbértékét. Ez a küszöbérték az Egyesült Királyságban régiónként eltérő, ami azt jelenti, hogy a hőhullám különböző hőmérsékleteket jelenthet helyszíntől függően.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után