A második hullám csúcsán volt ilyen magas az új fertőzöttek száma Angliában, mint most 1
Nagy-Britanniában az elmúlt 24 órában regisztrálták a legtöbb új koronavírusos esetet egy nap leforgása alatt, a januári második hullámának csúcspontja óta.

A második hullám csúcsán volt ilyen magas az új fertőzöttek száma Angliában, mint most 3

Július 15-én összesen 48 553 koronavírusos esetet jelentettek, ami január 15-e óta a legmagasabb napi érték. A pozitív Covid-tesztet követő 28 napon belül elhunytak száma pedig további 63-mal nőtt a szigetországban a legfrissebb adatok szerint, ami pedig március 26. óta a legmagasabb érték.

A fertőzöttek száma ismét elképesztő sebességgel emelkedik, pedig mindjárt itt a várva várt „Freedom Day” névre keresztelt július 19-e, amikor végre feloldják a korlátozásokat, és a külföldre való utazás is könnyebbé válik, mivel a sárga listás országokból visszatérve se kell majd karanténba mennie azoknak, akik már be vannak oltva.

Boris Johnson felszólította a lakosságot, hogy továbbra is legyen mindenki óvatos a korlátozások feloldását követően is, és ismét figyelmeztetett mindenkit, hogy bár már nem lesz kötelező a maszkviselés, azért a kormány azt várja, hogy sokan  továbbra is hordják majd az üzletekben.

Eközben az előző héten összesen 520 194 személy kapott figyelmeztetést az NHS Covid-19 mobilalkalmazásán keresztül, amelyben jelezték nekik, hogy szoros kapcsolatba kerültek valakivel, akinek pozitív volt a koronavírus tesztje. Az azt megelőző héten kicsit több mint 350 ezer ilyen figyelmeztetés ment ki a felhasználóknak, ami egy hét leforgása alatt 46%-os emelkedést jelent.

A szakértők és politikusok aggodalmukat fejezték ki annak kapcsán, hogy a kormány a lakosságra bízza a döntést, hogy hordják-e a maszkot vagy sem, és a kormány terveit többen is „felelőtlennek” és „vakmerőnek” minősítették.

London, Manchester, Liverpool, Dél-Yorkshire, West Yorkshire, és több más helyi önkormányzat is fellázadt Boris Johnson tervei ellen, és saját maszkviselési szabályokat vezettek be. Összefogtak annak érdekében, hogy a maszk viselése feltétele legyen a tömegközlekedés használatának, amely az olyan szolgáltatásokra vonatkozik majd többek közt, mint a londoni metrók és buszok, a manchesteri Metrolink villamos, vagy épp a Tyne and Wear metró.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után