A mai napon lemondott a brit miniszterelnök-helyettes, miután a vizsgálat kiderítette, hogy a vádak ellene igazak 1

Dominic Raab lemondott Rishi Sunak kormányának miniszterelnök-helyettesi posztjáról, miután lezárult a zaklatással és erőszakos viselkedéssel kapcsolatos vádak vizsgálata.

A mai napon lemondott a brit miniszterelnök-helyettes, miután a vizsgálat kiderítette, hogy a vádak ellene igazak 3

A miniszterelnöknek írt lemondó levelében Mr. Raab kijelentette, hogy elfogadja Mark Tolley jelentését, amely bizonyítékokat talált a zaklatás és erőszakos viselkedés tényére. A már régóta szolgáló miniszter szerint a viselkedése miatti vizsgálat veszélyes precedenst teremtett, de továbbra is támogatja a kormányt.

Korábban kitartott amellett az állítása mellett, hogy „szívvel-lélekkel” hiszi, hogy nem volt erőszakos, de megvédte munkájához való „őszinte” hozzáállását. A levélben Raab a következőket mondta: „Én kértem a vizsgálatot, és vállaltam, hogy lemondok, ha bármiféle zaklatást állapítanak meg. Szerintem fontos, hogy betartsam a szavamat.”

„Noha kötelességemnek érzem elfogadni a vizsgálat eredményét, kettő kivételével az összes ellenem felhozott vád tévesnek bizonyult. Úgy gondolom, hogy a két negatív megállapítás hibás, és veszélyes precedenst teremt a jó és helyes kormányzás magatartására nézve.”

Mark Harper közlekedési miniszter tagadta, hogy valaha is látta volna Dominic Raabot kiabálni bármelyik kollégájával. Ragaszkodott hozzá, hogy ő személy szerint „mindig nagyon jól kijött” a miniszterelnök-helyettessel, de nem akarta „előre megítélni az ügy kimenetelét”.

Az ügyvéd, Gina Miller, aki bíróságra vitte az ügyet a kormánnyal szemben a Brexit körüli kérdések miatt viszont azt mondta, Dominic Raab egyszer „idióta bal**sz” ügyvédnek nevezte.

A Talk TV Piers Morgan Uncensored című műsorában ezt mondta: „Személyes tapasztalatom van vele kapcsolatban. Szerepeltem a Today című műsorban a bírósági ügy miatt amelyet a kormánnyal szemben indítottam, és a liftben a show után, konkrétan mindennek elmondott.”

A miniszterelnök-helyettes ellen november óta folyik nyomozás nyolc különböző hivatalos panasz miatt külügyminiszterként, Brexit-miniszterként és igazságügyi miniszterként betöltött pozíciója során.

„A megfélemlítés és ilyesfajta erőszakos viselkedés küszöbének alacsonyra állításával ez a vizsgálat veszélyes precedenst teremtett. Ösztönözni fogja a miniszterek elleni hamis panaszok egész sorának benyújtását, és dermesztő hatással lesz pont azokra, akik az ön kormánya nevében változást próbálnak hozni – és végső soron ez pedig negatív hatással lesz magára a brit népre is.” – zárta sorait lemondó levelében Mr. Raab.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után