A magyar származású milliárdos ismét megszólalt a Brexit és az új amerikai elnök kapcsán 1

Donald Trump egy „önjelölt diktátor”, aki el fog bukni, és Theresa May se fog sokáig kitartani a Brexit „válás” miatt, mondta Soros György milliárdos üzleti mágnás a Davos gazdasági világtalálkozón.

20150218billionaire-investor-soros-speaks-at1

A magyar-amerikai befektető, Trump beiktatásának estéjén éles ítéletet hozott az elnökről. A 86 éves üzletember azt is mondta, hogy Trump „szélhámos”, aki ráadásul „kereskedelmi háborúra készül”, aminek hosszú távú következményei lesznek a világ többi részére nézve is. „Én személy szerint úgy gondolom, hogy Donald Trump meg fog bukni” – mondta a Bloomberg Televisionnek a svájci városban. „Nem az olyan emberek miatt, mint én, akik szeretnék elbukni látni, hanem mert olyan ötletek vezérlik, amelyek természetüknél fogva ellentmondanak önmaguknak.”

Soros 1 millió dollárt adományozott még 2015 nyarán a Priorities USA Action alapítványnak, amely Hillary Clinton kampányát támogatta, és azt mondta, „nem számított rá, hogy Trump nyer, nagyon meglepte.” Trump maga viszont, és az orosz elnök Vladimir Putin is azt mondta, ők tudták, hogy ő fog nyerni. Soros azt mondta a Davosban jelenlévő üzletembereknek és újságíróknak, hogy szerinte a pénzügyi piacok „nem fognak túl jól teljesíteni” amiatt a bizonytalanság miatt, ami most Trump politikáját körülveszi.

„Szerintem nem valószínű, hogy May miniszterelnöknő sokáig fog hatalmon maradni. Nagyon megosztott a kabinetje, nagyon kis többséget képviselnek a Parlamentben. Ezért szerintem nem fogja sokáig húzni.” – mondta még Soros, akit úgy is hívnak, hogy „az ember, aki összeomlasztotta az angol bankhálózatot”, az 1992-es, 10 milliárd dolláros sterling ügylete miatt. „Jelenleg az Egyesült Királyság tagadásban él.

A gazdasági helyzet most nem olyan rossz, mint amire számítottak, és emiatt bizakodóak. De mivel a valuta értéktelenedik, és az infláció nagyon meghatározó erő lesz, ezért az életszínvonal csökkenésére lehet számítani. Ez időbe fog telni, de mikor már nyilvánvalóvá válik, észreveszik majd, hogy kevesebbet keresnek, mert a fizetések nem emelkednek majd olyan ütemben, mint a megélhetés költségei. Ez az elválás nagyon hosszú ideig fog majd tartani. Elválni sokkal nehezebb, mint megházasodni, ezért szerintem egy idő után igény lesz az újra közeledéshez az EU-hoz. Elméletben, vagy akár gyakorlatban is 2019-re vagy 2020-ra egy olyan szituációba találják magukat, hogy bár Britannia addigra kilép, de ez olyan lesz, mint amikor pénteken felbontasz egy szerződést, amit hétfőn már újra megkötnél.”

Theresa May már felmagasztalta az Egyesült Királyságot, mint külföldi befektetést a Davoson, annak ellenére, hogy például az HSBC bejelentette, hogy 1000 munkahelyet fog Párizsba költöztetni. Ezután Joe Biden amerikai alelnök támadást intézett a leggazdagabb 1% ellen, a kínai elnök pedig az elhatárolódó kereskedelmi háború veszélyéről beszélt.  Forrás: Independent   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után