Már egy éve nyolc hónapja annak, hogy rejtélyes körülmények között eltűnt Bókon Violetta(26). A fertőrákosi lány vizsgázni indult Budapestre 2014. május 15-én, azonban ezt követően nyomtalanul eltűnt. A Pannon Egyetem Kincstár Tanoda gimnáziumában tanult csecsemőgondozást.

eltunt lany

Az édesanyja szerint, ő nem a „mai fiatalok” köreibe tartozott. Nagyon megbízható lány volt. Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy készült volna valamire. Az édesapja is nagyon meglepődött, amikor csak egy cetlit talált otthon, amire a lánya csak annyit írt, hogy elment vizsgázni.

Violetta eltűnéséről a lány egyik csoporttársa érdeklődésének köszönhetően szerzett tudomást a család, aki a Facebookon kérdezett arról, hogy jól van-e a lány, mert nem jelent meg a vizsgán, holott előtte minden órán részt vett. Az édesanya, Pupp Andrea Mária akkor már két éve élt Németországban, hogy így szerezzen anyagi támogatást a gyerekei számára, hiszen a felsőoktatás nem olcsó mulatság manapság.

Pár nappal később, jelentette is lánya eltűnését a soproni rendőrségen, ill. egy magánnyomozót is felkeresett.

A nyomozás során kiderült, hogy Violetta egy budapesti diákszálló egyik 12 személyes szobájában foglalt szállást magának. Egy koedukált szobában kapott helyet 3 külföldi férfi társaságában. A lány családja felvette a szállóval a kapcsolatot, hogy megtudják, megjelent-e ott a lány, azonban a személyiségi jogok védelmére hivatkozva, semmi többet nem sikerült megtudniuk.

Violetta megérkezett a Budapesti szállóba. Ott töltötte az éjszakát és onnan reggel távozott. Állítólag a WizzAir Budapest-Luton járatával Londonba utazott, amelyre készpénzzel vette a jegyet. A család állítása szerint, korábban már beszélt arról, hogy a tanulmányai befejezésével, szerencsét próbálna Londonban, hiszen az otthoni bérek nagyon lesújtóak a fiatalok számára. A bátyja megpróbált hozzáférni a testvére elektronikus postaládájához, Skype-jához és Facebook oldalához. Annyit sikerült kiderítenie, hogy babysitter és hasonló állásokat keresett Londonban. Azonban sem angol nyelvű önéletrajzot nem találtak a számítógépén, sem levelezést arról, hogy mire készülne, sem pedig szállásfoglalást, semmit. Annyit azonban sikerült a bátyjának kiderítenie, hogy az eltűnése napján, kora este megpróbáltak hozzáférni a fiókjához az Egyesült Királyság területéről — sikertelenül.

Violettat-edesapja-latta-utoljara650x433

Violetta bankszámlájával vagy o vagy pedig valaki online próbált szobát foglalni több foglaló irodánál. Hogy pontosan hol használta a kártyát arra a rendőrségnek kell választ találni aképpen hogy hivatalosan is kapcsoltba lep az online foglaló irodákkal.

Arról sajnos nincsenek adatok, hogy a lány beregisztrált-e angliai lakcímre. Az viszont, biztos, hogy nem nyitott angol bankszámlát.  Fontos információ, hogy Violettának nincs útlevele. Ha utazott is, azt személyi igazolványával tehette. Ha pedig ez így történt, akkor az EU területén lehet, ugyanis személyivel csak eu-s országokban utazhat.

Mivel az otthoni rendőrség nem talált bűncselekményre utaló nyomokat, 90 nap elteltével lezárta a nyomozást. Azonban, a családot azzal nyugtatta, hogy Violetta rákerült az európai keresett személyek listájára, és ha valamelyik szerv tudomást szerez a feltűnéséről, értesítik őket. Hozzátették, hogy ő egyébként is, már felnőtt, és ha szerencsét akart próbálni külföldön, hát, szíve joga. A család teljesen kiakadt a helyi rendőrség munkáján. Hiányosnak és nemtörődömnek találták. Ezért támaszkodtak leginkább Baráth György magánnyomozó munkájára, aki szintén, hasonló következtetésre jutott a helyi rendőrség az üggyel kapcsolatban kifejtett munkájáról.

A család nem hiszi el, hogy csak egy lépéssel a záróvizsgák előtt döntött volna a lányuk úgy, hogy máshol próbál szerencsét, főleg pedig úgy, hogy erről senkinek nem szól semmit. A családi élet abban az időben nem volt felhőtlen. A szülők váltak. Violetta pedig, bár beletörődött a dologba, rosszul viselte a stresszhelyzeteket. Ájulásos rohamok törtek rá ilyenkor. Egyébként, műtét is várta őt, ugyanis 12 dioptriás vékonyított lencséjű szemüveget hordott, amely nélkül a szülei elmondása szerint, semmit sem látott. A család sokat hallott az embercsempészekről és arról, hogy mik történnek a kezükre került lányokkal, ezért bele sem mernek gondolni abba, hogy valami hasonló történhetett Violettával, akit az anyja szerint, kicsábíthattak az országból.

Az ügyet, tehát 2014 augusztusában lezárta a soproni rendőrség. Azonban, nemrég fordulat következett be, amely annak köszönhető, hogy az ügyet felkarolta egy magyar származású londoni magánnyomozó, Szabó Kevin. A magánnyomozó kiderítette, hogy Bókon Viktória nevű személy soha nem lépett be a UK területére. Ezt a brit Nemzeti Nyomozóiroda is megerősítette (National Crime Agency). Ez az eredmény teljesen ellentmond a magyar rendőrök által megállapítottaknak.

A fenti fejleménynek köszönhetően, ill. annak, hogy az eredményt a brit Nemzeti Nyomozóiroda megküldte a Soproni Rendőr-főkapitányságnak, újranyitották az ügyet. Megkezdték az eljárást, amelyben felveszik a kapcsolatot Violetta mobilszolgáltatójával, a WizzAir légitársasággal, hogy kiderítsék, valóban felszállt-e a lány a gépre, ill. megvizsgálják mélyrehatóbban a bankkártyájával végrehajtott tranzakciókat is. Felvették a kapcsolatot az Interpollal és az Europollal is.

Azonban nagyon sok a rejtély Violetta eltűnése körül. A magyar rendőrök szerint becsekkolt a WizzAir Budapest-London járatára. A brit hatóságok szerint nem érkezett meg. Ha egyáltalán felszállt a gépre és nem érkezett meg Londonba, miért és hogyan fordulhatott elő, hogy megpróbált ő vagy valaki más egy londoni IP címről bejelentkezni az elektronikus fiókjába? Miért próbálta használni Londonban a bankkártyáját?

Szabó Kevin szerint az már biztos, hogy az Ibuszban ő vagy valaki más az ő nevére vette meg a repülőjegyet és készpénzzel fizetett, ill. be is jelentkezett a járatra. Az üggyel az Angliai Magyarok online újságja részletesebben foglalkozik, akik megpróbálták kideríteni, hogyan tárolja a szóban forgó légitársaság az utasok adatait. Milyen formában tárolják a személyi igazolványa adatait, ha nem volt útlevele? Több felmérés is igazolja, hogy gondok vannak az utasok adatainak tárolásával.

Tehát, most ott tartunk, hogy a magyar hatóságok azt állítják, hogy Violetta becsekkolt a WizzAir Budapest-Luton járatára, a bizonyítékok szerint Londonban megpróbálta használni a bankkártyáját és bejelentkezni az e-mailcímére. A brit hatóságok ezzel szemben, cáfolják, hogy ezen a néven megérkezett volna az országba.

Szabó Kevin szerint, az biztos, hogy ő vagy valaki más a nevére foglalt szállást a diákszállóban 2014. május 15-20ig, és hogy a foglalása mellett az a megjegyzés található, hogy nem jelent meg. Továbbá, a számítógépéből kinyert információk szerint, az is biztos, hogy keresett munkákat úgy Angliában, mint Ausztriában és Németországban is. Viszont, előkészület, pénz és kapcsolatok nélkül nehéz elképzelni, hogy nekivágott volna egy európai útnak. Márpedig, arra nem sikerült bizonyítékot találni, hogy bárkivel felvette volna a kapcsolatot ezzel kapcsolatban, vagy hogy készült volna rá, szervezte volna.

Violetta családja, azóta rendszeresen figyeli a lány e-mail fiókját, amelyen már több mint 1000 beérkezett, olvasatlan levél található. A telefonja az eset óta kikapcsolva, és semmilyen jelet nem adott magáról. Ennek ellenére nem adják fel a reményt, hogy Violetta épségben van, és nagyon reménykednek abban, hogy a nyomozás sikerrel jár majd.    Forrás: http://angliaimagyarok.24.hu

Kövess bennünket, ha tetszett (ha pipát látsz már követsz):