A Londonban élőket kérdezték a kilépés következményeiről 1

A londoniak tegnap igencsak leírták Brexitet, mivel szerintük a kilépés szegényebbé teszi majd a fővárost. Úgy gondolják, hogy London és Nagy-Britannia veszít majd jelentőségéből, csökken majd az állások száma, és az országos egészségügynek (NHS-nek) is rosszat fog tenni. Erre az ítéletre egy átfogó kutatás publikálásakor derült fény, amelyet a londoni Queen Mary University végzett azért, hogy elemezze a jelenlegi politikai trendeket a fővárosban.

desti-uk-london-gall-01

Az adatok szerint a londoniak jóval pesszimistábbak a kilépést illetően, mint az ország többi részén az emberek. Majdnem a felük (46%) úgy gondolja, a kormány rosszul kezeli a tárgyalásokat, és csak 24% gondolja azt, hogy jól csinálják – ez az arány a fiatal londoniak körében még rosszabb, 56 és 13 százalék.

Hogyan kezeli a brit kormány Nagy-Britannia kiléptetését az EU-ból:

hogy-kezeli-a-kormany-a-kilepest

Szintén majdnem a megkérdezettek fele (45%) úgy gondolja, hogy a Brexit rontani fog a város gazdasági helyzetén, és csak 15% véli úgy, hogy ez fordítva lesz. Még ennél is kicsit többen, a szavazók 48%-a gondolja úgy, hogy egész Britanniát nézve is rosszabb lesz a helyzet. A munkalehetőségek tekintetében csak 16% gondolta úgy, hogy jobb lesz Londonnak a kilépés után, 43% határozottan pesszimista volt ebben az ügyben. Személyes kérdéseket érintve, csak 11% véli úgy, hogy jobb lesz neki a Brexit után, 36% szerint rosszabb lesz, 35% pedig úgy gondolja, nem hoz majd különösebb változást az életében. Emellett 10-ből 4-en is úgy vélik, a kilépés nem hat majd különösebben a bevándorlási rátákra. 37% szerint az egészségügy is meg fogja szenvedni a váltást.

Összességében a londoniak 53%-a még mindig úgy gondolja, hogy rossz döntés volt a kilépés mellett dönteni – ez a „nem tudom” szavazatokkal együtt megfelel a júniusi 60-40 arányos eredménynek, ahol is 2,3 millióan a maradás mellett szavaztak, és csak 1,5 millióan a kilépés mellett.

NEKED személy szerint jobb, vagy rosszabb lesz a kilépés után:

neked-jobb-lesz-vagy-rosszabbb

Philip Cowley, az egyetem professzora azt mondta, a felméréssel az volt a céljuk, hogy pótolják a hiányt a londoniak véleményének feltárásában, mivel ez eddig nem nagyon történt meg, miközben Skóciában és Walesben már sok ilyen készült. „Annak ellenére, hogy többen élnek itt, mint Skóciában és Walesben összesen, hiányzik a rendszeres közvélemény-kutatás. Általában a várost egy csokorba veszik az ország többi részével, miközben nagyon jól tudjuk, hogy sokszor teljesen máshogy viselkedik, mint a vidék” – mondta.

Nagy-Britannia gazdaságilag jobban, vagy rosszabbul jár a kilépéssel:

jobb-vagy-rosszabb-lesz-az-orszagnak

Eközben azt hozzá lehet tenni, hogy a londoni szavazók nem bánták meg a döntésüket a népszavazáson, a kilépés mellett szavazók 85%-a nem változtatta meg a véleményét. Azonban amilyen pesszimisták a maradás-pártiak, azok, akik a kilépést támogatták, nem egyenlő szinten optimisták az ügyben. Például a „brexitesek” csupán 46%-a gondolja úgy, hogy az elválás végül inkább virágzó lesz az országnak, mint semleges. Ezzel szemben a maradás-pártiak 74% van arról meggyőződve, hogy rosszabb lesz az Egyesült Királyságnak azután, hogy kiléptek az Unióból.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után