A legtipikusabb tévhitek, és a legnagyobb igazságok a britekről 1

Nagy-Britannia! A piros telefonfülkék és az esős időjárás hazája. Sok britet frusztrálttá tesz, hogy olyan sok sztereotípiát erőltetnek rájuk, amelyek gyakran nem is igazak. Ezért, a britek válaszként elkészítettek egy listát azokból az állításokból, amelyek a legjellemzőbben elterjedtek róluk és a legmegalapozatlanabbak.

facts_about_life1

A legtipikusabb tévképzetek a britekkel kapcsolatban:

Mindegyiküknek brit akcentusa van

„Olyan nem létezik, hogy brit akcentus, azonban, vannak nyelvjárások, tájszólások. A délről érkezők teljesen máshogy beszélnek az északiaktól.”

Szeretik a királyi családot

Elég sok brit nyíltan kifejezi az ellenszenvét a királyi család fogalmának az elgondolásával kapcsolatban (vagy akár magával a családdal), de vannak olyanok is, akiket ez nem különösebben érdekel. A királyi családnak köszönhetően, sok turista érkezik az országba, akik rengeteg pénzt hagynak itt, és alkalomadtán, előfordul, hogy adódik egy munkaszüneti nap is valami miatt, így a tolerancia és a méltányosság győz.

Szörnyű az ételük

Anglia egy fantasztikus hely evés szempontjából, hiszen, itt megtalálható a világ szinte összes konyhája. Azt nem tudjuk, hogy hol foglal helyet az ötcsillagos éttermek listáján, de rengeteg olyan hely van, ahol nem kell egy vagyont elköltenünk, ha egy jót szeretnénk enni. Ráadásul, sokak szerint, itt vannak a világ legjobb indiai ételei.

Minden brit angol

Nagy-Britannia egy sziget neve, amelyen három ország található: Anglia, Skócia és Wales. Ezeknek az országoknak a lakosai nagyon különbözőek egymástól, hiszen különböző a nemzetiségük. A brit gyűjtőnevet az Egyesült Királság őshonos népeire használják, vagyis, az angolokra, a skótokra, a wales-iekre és az írekre (mivel, Észak-Írország is az Egyesült Királyság része). A legtöbb (brit) sztereotípia általában, az angolokra vonatkozik egyébként.

A britek gorombák

Különösen Londonban. Ha az ember a mozgólépcső bal oldalára áll, akkor nagyon gyorsan durva beszólások tömkelegének teheti ki magát.

Állandóan esik

Bár nincs „száraz” évszak az országban, az esős hónapok átlagos csapadéktartalma ténylegesen, alacsonyabb az európai esős évszakok átlagánál. Görögországban például, több eső esik a csapadékos időszakban, mit a szigetországban.

Mindenkinek elragadó az akcentusa

„Nem.” Te jóóó ég nagyon nem. Elég ha már csak Birmingham-ig elmész. Azt se fogod érteni, hogy miről karattyolnak, de az még semmi. Próbálj meg kommunikálni a skótokkal, vagy az Észak-Írekkel….

Mindannyian okosak

Nem igazán. Nem mindegyik brit tanul Oxofordon vagy Cambridge-ben és a brit akcentus nem az intelligencia automatikus jele.

Néhány dolog, ami viszont nagyon igaz:

Imádják a teát! Tényleg! Minden mennyiségben… és nem unják meg.

Rettenetesen imádnak udvariaskodni, sokszor túlzásokba is esnek. Csak próbálj előre engedni egy britet egy ajtónál. Nem nyerhetsz! Felejtsd el!

Imádnak bocsánatot kérni, elnézést kérni. Ezt a jó szokásukat ráadásul olyankor is alkalmazzák, amikor nagyon szépen tálalják azt, hogy te hülyeségeket beszélsz, vagy hogy nagyon nem értenek egyet azzal, amit mondasz, vagy teszel.

Sokan szeretnek „sznoboskodni”, és rengeteg a műmosoly, amit kapunk tőlük. Ez önmagában nem is lenne baj mert még pozitívan is fel lehetne fogni, de gyakran olyankor is használják, amikor az álarc mögött titokban ítélkeznek felettünk, de szigorúan csak a hátunk mögött, a konfrontáció, vagy a dolog megbeszélésének bármilyen lehetőségét a legmesszebbre elkerülve.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után