Ilyennek tartanak bennünket Magyarokat a külföldiek 1

Az ember vele született tulajdonsága az, hogy szeret véleményt formálni másokról. Mi, magyarok is szeretjük megmondani mindenről a tutit (még akkor is, ha alig van némi fogalmunk arról, hogy mi is a dörgés.). A németek precízek, a franciák jó szeretők, az olaszok szörnyű szervezők, az oroszok imádják a a vodkát, a hollandok homoszexuálisak és zsugoriak és még sorolhatnánk. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit is gondolnak rólunk, magyarokról a világ nemzetei, mi kering rólunk a világhálón.

Ilyennek tartanak bennünket Magyarokat a külföldiek 3

A neten való keresgélés során sok érdekességre bukkantunk, amit most meg is osztunk veletek…

Íme a legtipikusabb sztereotípiák a magyarokról

 • Sokaknak eszünkbe jut rólunk a sajátos modorunk is, és az, hogy nem szoktunk finomkodni, ha nem tetszik valami, ami a szívünkön az a szánkon. Voltak, akik ezt kifejezetten kellemesnek, őszintének és becsülendőnek találták, de akadt olyan ember is, aki kifejezetten zavarba ejtőnek találta.
 • „A magyarok imádják a magyar nyelvet! Tudják, hogy nehezen tanulható a külföldiek számára, de értékelik, ha megpróbálják. Próbáld meg helyesen kiejteni a magyar neveket.
 • A magyarok büszkék a magyarságukra, bárhol is legyenek: otthon vagy külföldön! Nem úgy, mint a németek egy idegen országban. Vagy az oroszok, akik megpróbálnak úgy viselkedni, mint a helyiek, ha külföldön vannak. (Nem sértésnek szántam.)

 

 • A magyarok hülyének gondolnak, ha azt kérdezed, “Hol van Magyarország?” vagy ha nem ismered a fővárost, Budapestet. A nem budapesti származású magyarok azonban nem veszik sértésnek, ha megkérdezed tőlük, “Merre van Budapest és mi olyan különleges benne?”
 • Aki valaha járt már Magyarországon, annak a gasztronómia biztosan eszébe jut. A gulashként emlegetett gulyáslevesről ódákat zengtek, de aki megkóstolta, a lángost is imádta, noha volt, aki hozzátette, nem érti, hogyan lehet mindent olajban kisütni, de tény, hogy a lángos esetében ez működik.
 • A magyarok legnagyobb része csak magyarul beszél. Végy erőt magadon és tanulj meg néhány magyar szót és kifejezést, mielőtt Magyarországra utazol. MINDIG legyen nálad egy szótár (vagy kéznél egy magyar barát/barátnő! J)! Az angoltudás abszolút nem elég ahhoz, hogy élvezd a kultúrát. Azért vannak, akik nagyon folyékonyan beszéltek angolul. Azonban, a dolgod megkönnyítése érdekében, tanulj magyarul.

 

 • Állítólag félünk a hidegtől: Ez az amerikaiaktól jön, és mindig jót derülök, ha hallom. A légkondi nemzedéke szerint a magyaroknak valamiféle averziója van a hideggel kapcsolatban, és egyszerűen szeretjük melegen tartani magunkat. Szerintük azonban nem lehet felfázni attól, ha mezítláb sétálsz a padlón, áprilisban ülsz a hideg kövön, vagy vizes hajjal mész az utcára, ahogy az autóban sem kapsz fülgyulladást a huzattól, és a légkonditól sem fázik meg senki.
 • A magyarok rendszeresen emlegetik fel azokat az időket, amikor az ország nagy birodalom volt. Szinte kivétel nélkül, mindenki hatalmas mosollyal kérdezte, hogy mégis miért pörgünk mi még mindig ezen a Trianon-kérdésen? Furcsa volt, hogy egy olyan témát, amit mi itthon még mindig nagyon érzékenynek találunk, azt máshol már egyértelműen poros történelmi adatnak gondolják – persze, nem ők vesztették el az országuk kétharmadát.
 • A magyarok nagyon vendégszeretőek házigazdaként. Mindig meghívnak az asztalukhoz vendégeket, hogy megosszák velük az ételüket és az italukat. A magyar házigazdák mindig teletömnek finomabbnál finomabb kajával!

 

 • A magyarok igazán sokat isznak! A magyarok készítik a legfinomabb fajta borokat és pálinkákat! A magyarok stílusosan isznak…
 • Általánosságban, a magyar férfiakat és nőket szépnek és érzékinek tartják.

A fentieken kívül, rábukkantunk még pár általánosításra, amelyek közül néhányat nagyon frappánsnak találunk:

 • Ha egy magyar közvetlenül utánad megy át a forgóajtón, előtted fog onnan kijönni (utalás arra, hogy a magyarok nem fordítanak túl sok figyelmet a jó modorra és bizonyos írott szabályokra.)
 • Két magyarnak három különböző véleménye lehet (utalás arra, hogy a magyarok nagyon önző személyiségűek, akik nehezen működnek együtt. Ennek történelmi okokat tulajdonítanak.)
 • A magyarok sokat panaszkodnak és eléggé borúlátóak, amikor véleményt nyilvánítanak
 • A magyarok nem koccintanak sörrel (Az 1848/49-es forradalom után, amikor kivégezték a magyar tábornokokat, az osztrákok sörrel koccintva ünnepeltek meg a győzelmüket. 150 évig egy magyar sem koccinthatott sörrel. Ez az oka annak, hogy még a mai napig is szokatlan a magyarok számára sörrel koccintani.)

Kíváncsiak vagyunk arra, ti mit gondoltok a fentiekről? Melyik sztereotípia igaz? Melyik túlzás? Szerintetek, mivel lehetne még kiegészíteni?    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után