„A legális bevándorlók száma túl magas, fontolgatunk néhány megoldást” – a brit miniszterelnök 1

Rishi Sunak szerint az Egyesült Királyságba érkező legális bevándorlók száma “túl magas”, de nem volt hajlandó pontos számot adni, hogy mennyi lenne a számára elfogadható érték. A miniszterelnök azt mondta a BBC-nek, hogy “most számos lehetőséget mérlegel” a legális migráció visszaszorítására.

„A legális bevándorlók száma túl magas, fontolgatunk néhány megoldást” – a brit miniszterelnök 3

Nyomás nehezedik a miniszterelnökre, hogy teljesítse a 2019-es konzervatív kiáltványban elhangzottakat, mégpedig, hogy a nettó migrációt jelentősen csökkentik. Az Egyesült Királyságba irányuló nettó migrációra vonatkozó friss adatok csütörtökön várhatók. A BBC-n Chris Masonnak adott interjújában a G7-csúcstalálkozón Hirosimában, Japánban, Mr. Sunak nem volt hajlandó a részletekbe belemenni a kormány legális migrációra vonatkozó tervét illetően.

Arra a kérdésre, hogy megakadályozná-e néhány nemzetközi hallgatót, hogy hozzátartozókat hozzanak magukkal, amikor az Egyesült Királyságba jönnek tanulni, Sunak úr azt mondta, nem szeretne találgatni. „Azt mondanám, hogy számos lehetőséget mérlegelünk a legális migráció problémájának megoldása kapcsán és a számok csökkentését illetően – és erről a jövőben többet fogunk beszélni” – mondta.

2019-es kiáltványukban a konzervatívok ígéretet tettek arra, hogy csökkentik az Egyesült Királyságba érkező bevándorlók számát, ekkor a nettó migráció 226 000 volt. A 2022 júniusáig tartó 12 hónapban azonban ez a szám meghaladta az 500 000-et. A migráció növekedését nagyrészt az EU-n kívülről az Egyesült Királyságba érkezők okozták – köztük 170 000 ukrán, akik a háború elől menekültek a szigetországba, és 76 000 ember Hongkongból, akik a brit állampolgárnak számító emberek letelepítését célzó program keretében érkeztek. Körülbelül 270 000 ember érkezett az Egyesült Királyságba tanulni.

Az adatokat gyűjtő Országos Statisztikai Hivatal szerint a járvány utáni utazási korlátozások feloldása okozhatta a hallgatók számának megugrását, de túl korai lenne megmondani, hogy a növekedés hosszú távú tendenciát jelent-e.

“A számok túl magasak, és szeretnénk csökkenteni őket” – mondta Sunak, hozzátéve, hogy 2022-ben a számok az Egyesült Királyságba érkező ukrán menekültek miatt voltak magasabbak, amire szerinte az országnak “büszkének” kell lennie. A legális bevándorlók számának “elfogadható szintjének” kapcsán Sunak azt mondta, hogy ez “attól függ, hogy az adott időpontban hogyan áll a gazdaság, és milyen körülményekkel nézünk szembe”.

“Tehát nem akarok pontos számot mondani” – mondta, hozzátéve, hogy az illegális migráció kezelése a prioritása.

A hét elején Suella Braverman belügyminiszter a bevándorlás csökkentését szorgalmazta, és azt javasolta, hogy több britet kell kiképezni a rendszerint tengerentúli munkások által végzett munkákra, például teherautósofőrnek és gyümölcsszedésre. De Sunak úr kevésbé keményvonalas megközelítést szorgalmazott, és azt mondta, hogy szükség esetén több szezonális gyümölcsszedő érkezhet az Egyesült Királyságba külföldről.

Míg pártjában sokan azt szeretnék elérni, hogy a miniszterelnök csökkentse a nettó migrációt, egyes vállalkozások azzal érvelnek ez ellen, hogy ez károsítaná iparágukat, különösen az alacsony munkanélküliségi ráta és a munkaerőhiány idején.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után