Sajnos már halálos áldozata is van a húsvét hétvégén a fejünk fölött átvonuló viharnak köszönhetően. Országszerte sok helyen szakad az eső, és nem ritka a 100 km/h sebességű szél sem.

storm-imogen-15

A Katie vihar

Anglia és Wales területén érezhető a legjobban a vihar jelenléte, ami a szombati napon érte el a szigetország területét.  Szinte megállás nélkül süvít a sok helyen orkán erejű szél, ami elől a fővárosiak sem menekültek meg. A Met Office jelentése szerint vasárnap és húsvét hétfőn is folytatódik a vihar, és nem lesznek ritkák a 80-110 km/h sebességű széllökések sem. Az egész ország területén figyelmeztető jelzés van érvényben, de a legjobban az ország déli felén lakók lesznek próbára téve.

WEATHER-Rain-17495_2759691a

A 100 km/h sebességű széllökések inkább a tengerpart mentén lesznek jellemzőek, de a szélsebesség a belső területeken is eléri, és már több helyen el is érte a 70-80 km/h-t. Az eső a déli részeken szombat óta szinte megállás nélkül esik, és a kavargó, süvítő szélnek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen irányba tartjuk az esernyőnket, kb. 2 perc alatt szét fogunk ázni, ha kimegyünk az utcára.

A vihar az ország nyugati felénél érte el a partokat és Észak-Írország irányából terjed keleti, dél-keleti irányba, és mostanra az ország nagy részén már tombol. Sok vonat késik, és rengeteg útszakaszon fákat csavart ki, ezért aki kocsiba ül, vagy tömegközlekedési eszközre száll, számoljon késésekkel.

CedzUT8XEAAn4ST

Londonban is pusztít a vihar

Két hatalmas fát is kitépett a Katie vihar eddig Londonban, ugyanis a szél a főváros utcáin is 80 km/h sebességgel süvített. Az egyik fa a West End Lane-en, West Hampstead területén Észak-Londonban dőlt ki és zárta el keresztben a teljes utcát. Egy másik fa kicsivel korábban pedig a Lea Bridge Road-nál, Claptonban szakadt ki a földből gyökerestől, centikkel elkerülve egy épp ott sétáló gyalogost, aki hihetetlenül szerencsésnek mondhatja magát. Szerencsére mind a két fa úgy dőlt ki, hogy személyi sérülés nem keletkezett.

Egy kislány meghalt, amikor játék közben elfújta a szél az ugráló várral együtt

_88959502_ceixov3xiaaxqci

Sajnos egy 7 éves kislány elhunyt a viharban, amikor az egyik erős széllökés kitépte a helyéről az ugráló várat, amiben ő épp játszott, és felborította az egész építményt. A rendőrség letartóztatott egy 24 éves nőt és egy 27 éves férfit, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

Az eset szombaton délután 4 óra körül történt Essex területén, Harlow Town Park-nál, ahol egy vidámpark üzemelt épp, már harmadik napja. A kislányt a baleset után azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A kislány akkor sérült meg, mikor a viharban az egyik széllökés váratlanul felkapta az egész felfújható szerkezetet és jóval arrébb repítette.

A rendőrség természetesen nyomozást indított az ügyben, és arra kérnek mindenkit, aki információval rendelkezik, hogy tegyen vallomást. A két letartóztatott személy az értesülések szerint az ugráló várat üzemeltető családi vállalkozás tagjai. Részvétünk a kislány családjának!

A vihar egész húsvét hétvégén folytatódni fog az előrejelzések szerint, azonban a hét első felére enyhülés várható. Mindenki vigyázzon magára, és ettől függetlenül azért kívánjuk mindenkinek, hogy az ünnepi hétvége kellemes, vidám hangulatban teljen!     Forrás:   http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára