Négy ember megsebesült – egyikőjük súlyosan -, amikor egy taxi London belvárosában a járókelőkbe csapódott.

Hármójukat kórházba kellett vinni, egy sebesültnek elég volt a helyszínen ellátni a sebeit az incidens után a Covent Garden közelében. Egy férfi a lábán szenvedett súlyos sérüléseket, míg a másik két kórházba szállított személy kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet. A rendőrség hamar kizárta a terrorizmust, mint lehetséges okot, bár a szóvivő szerint egyelőre még nem állapították meg, hogy mi miatt történt. A baleset a Southampton utcában történt, ami a Covent Gardennél található bárok és boltok közvetlen közelében található.

Az eset kevesebb, mint 24 órával azután történt, hogy nyolc ember meghalt New Yorkban, miután egy üzbég származású férfi a biciklisek közé hajtott bérelt furgonjával egy forgalmas, manhattani bicikliúton – ezt viszont egyértelmű terrortámadásként kezelik a hatóságok. „Egy férfit súlyos lábsérülésekkel kellett kezelni” – mondta a mentősök szóvivője.

„Őt egyből a közeli traumatológiára szállítottuk. Két másik sebesültet kisebb sérülésekkel szintén a kórházban ápolnak, a negyedik férfit pedig elég volt a helyszínen ellátni.”

A baleset után nem sokkal a rendőrség kiadott egy rövid közleményt, hogy rövidre fogják a spekulációkat azzal kapcsolatban, hogy itt is terrortámadás történt. „A rendőröket délután 5-kor riasztották azzal, hogy egy taxis elütött néhány gyalogost a Southampton streeten. A nyomozók a helyszínen vannak. Nem köthető az eset terrorcselekményhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak sebesültek, de egyelőre még várunk további információkra. A taxis a helyszínen bevárta a rendőröket, az ügyet súlyos közúti balesetként kezeljük.”

Mivel a new yorki incidens miatt mindenhol óriási a terrorkészültség, a média egyből spekulációkba bocsátkozott. Sokan elkezdték buzdítani a közösségi médián, hogy ’mindenki imádkozzon a Covent Gardenért”. Az egyik szemtanú elmesélte, hogy sosem látott még ekkora pánikot, mint ami a helyszínen kitört.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]