A Transport for London egy ún. „etikett útmutatót” tervez bevezetni annak érdekében, hogy véget vessen annak, hogy az utasok belekössenek a babakocsis anyukákba a zsúfolt buszokon. A javaslat egy a számos intézkedések közül, amelyet megpróbálnak bevezetni azért, hogy csökkentsék a babakocsi utálatot a hálózaton.

Britain-Tube-Strike_sham-1-725x483

Márciusban végeztek egy kutatást, amelyben azt vizsgálták, mennyire elégedettek az utasok a szolgáltatással. Erre való válaszként, csütörtökön a közlekedési vezetők találkoztak kismamacsoportokkal és gyerekkocsi gyártókkal annak érdekében, hogy megoldást találjanak a nehézségekre, amelyekkel a babakocsival vagy tolószékkel buszon közlekedők néznek szembe.

Azt mondták, hogy egy etikett útmutató jó módja lenne a közlekedők közötti egyetértés népszerűsítésének.

A Netmums főszerkesztője, Ann-Marie O’Leary, aki szintén felszólalt a találkozón, azt mondta, hogy a weboldalukon 10,000 beszélgetés szólt a gyerekkocsikról ez elmúlt évben. Hozzátette: „A legtöbb ellenségeskedés az anyukák között történik, akik nem hajlandóak helyet adni más anyukáknak. Többen javasoltak felhajtható székeket a buszokon, mint a földalattikban, és egy etikett útmutatót az anyukáknak, akiknek össze kell hajtaniuk a gyerekkocsijukat.”

Egy buszsofőr Battersea-ből mesélt a tapasztalatairól. Szerinte, az embereknek jobban kellene segíteniük egymást és kedvesebbnek kellene lenniük egymással, mivel nagyon nehéz lehet egy anyuka számára felpréselni a gyerekeket a tele bevásárló szatyrokkal egy zsúfolt buszra.

A TfL egyik szóvivője elismerte, hogy a gyerekkocsik hiánya egy fájó pont volt az utasok számára, és elmondta, hogy a társaság a gyerekkocsi gyártókkal dolgozik azon, hogy nagyobb helyet tudjanak biztosítani a tömegközlekedési eszközökön. Viszont, nem esett szó a buszok újratervezéséről, amely egy nagyon hosszú távú dolog lenne.

A hálózat busz igazgatója, Mike Weston a következőket mondta: „Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekkocsik használata a buszokon nagyon nehéz lehet néha a szülők számára. Néhány utas nem hajlandó megmozdulni, ezért úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne, ha leülnénk a gyerekkocsi gyártókkal és kereskedőkkel, hogy dolgozzunk a kérdésen és megoldásokkal álljunk elő. Nagyon jó ötletek születtek, amikről terveket is készítünk.”

A helyhiány a buszokon erőszakos megnyilvánulásokat is okozott már. 2011-ben, az akkor 19 éves Amy Boyle és 21 éves barátja, Nathaniel Pope, elismerték, hogy megtámadtak egy anyát, egy londoni buszon, miután a gyerekkocsija véletlenül meglökte az övékét.

Pope háromszor verte neki Leila de Aguiar fejét a kapaszkodó korlátnak, és vonszolta őt keresztül a buszon a hajánál fogva, mielőtt kidobta a járműből és rugdosta, mialatt az anyuka az úton hevert.

A Hendon Városi Bíróságon kitudódott, hogy de Aguiar éppen megpróbált helyet adni a párnak, amikor azok felszálltak a 83-as buszra Hendonban a gyerekükkel, de ekkor a gyerekkocsija nekiütközött az övéknek, amikor megpróbálta azt elhelyezni a buszon.

Boyle egy négy betűs trágár szóval illette, köpdöste őt, és megfenyegette, hogy megüti őt, mielőtt Pope rátámadott.

Amyt három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amíg Pope-t négy hónapra leültették, miután mindketten elismerték a közös támadást.

Brad Crossley nyomozó őrmester a Barnet Beat Bűnügyi Egységtől a következőket mondta az esettel kapcsolatban, abban az időben: „Ez egy undorító támadás volt egy gyerekeivel egyedül lévő anya ellen. Egyikük sem mutatott semmilyen megbánást a tettük miatt, sem a kihallgatáson, sem pedig a bíróságon.”   Forrás: www.standard.co.uk

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára