Egy férfit, akit korábban eltiltottak a koldulástól az egész brit fővárosban, mert kiderült, hogy lakása is van, és vélhetően évi £50,000-ot is megkeres kéregetéssel, most újra letartóztattak, mert ismét kolduláson kapták.

09beggar0609

A 37 éves Simon Wright már korábban kapott egy ún. ASBO-t (antiszociális viselkedés miatti eltiltás), amit meg is érdemelt, mivel egész nap egy szakadt hajléktalannak öltözve kéregetett az emberektől a Putney városrész főutcáján lévő NatWest bank mellett kuporogva. Ehhez még egy kézzel írott „hajléktalan és éhezik” táblát is rögtönzött a hatás fokozásának kedvéért.

Ez önmagában nem lenne elég a koldulástól való eltiltáshoz, de ha hozzátesszük, hogy minden nap, dolga végeztével hazament saját Fulhamben lévő lakásába, és a nap hátralevő részét normál körülmények közt töltötte. Az már lehet, hogy némi felháborodásra ad okot. Ráadásul otthonának becsült értéke csaknem £300,000.

A minap este 6 óra körül azonban a rendőrség újra elkapta, és bevitte az őrsre, miután bejelentések érkeztek, hogy az úriember zaklatja a járókelőket a Putney Bridge metrómegálló környékén, és aprópénzt kunyerál mindenkitől.

„Azért kéregetek, mert vagy £2,000 adósságom van, szóval csak próbálok életben maradni. A rendőrség szerint agresszív vagyok az emberekkel, de az emberek azt mondják, én vagyok a legudvariasabb koldus. Valószínűleg én vagyok a környéken az egyetlen olyan koldus, aki nem egy konzervdobozzal ücsörög a földön.” – mondta Mr. Wright, aki anyagi helyzete alapján nem igazán mondható koldusnak.

A helyiek szerint Mr. Wright az elmúlt három évben szorgalmasan kijárt kéregetni szinte minden nap. Nem lustálkodott, sokszor délelőtt 10-től este 6-ig piszkálta az arra járókat egy kis apróért. A környéken élők szerint az ilyen koldusok arrafelé akár napi 200 fontot is összekéregetnek, ha elég rámenősek. Az elmondások alapján pedig ez az ember elég levakarhatatlan. Óránként 25 fontot összeszedni így nem is olyan nehéz, főleg az olyan forgalmas helyeken, mint metrómegállók, vagy bevásárlóközpontok környéke, ahol emberek ezrei jönnek-mennek egész nap.

Mr. Wright azt állítja, el fogják tőle venni a lakását. A férfi egyébként az ASBO megszegéséért (hogy koldult miután írásban hivatalosan is megtiltották neki egész Londonban) akár 5 év börtönt is kaphat.

Több környékbeli is azt nyilatkozta, hogy rendszeresen adtak neki pénzt, mert sajnálták, és most rettenetesen becsapva érzik magukat, hogy kiderült, hogy még lakása is van, és gyakorlatilag sok embernél simán többet keres ezzel a tevékenységgel.

A rendőrök elbeszélése alapján akár csalással is simán megvádolható a furfangos álcsöves, mivel a transzparensén álló szöveg valótlanságot állított. Amikor elég apró gyűlt össze a kis poharában, bement vele egy közeli fogadóirodába és felváltatta. A tény, hogy a nap végén hazament a saját, Fulham-i komfortos kis lakásába, ami sokaknak, akiktől kunyerált, meg se adatik, csak súlyosbítja a helyzetet.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára