A havazás után itt a Nelson vihar, ami újabb szélsőséges időjárási körülményeket hoz a szigetország egyes részeire 1

Nem kis mennyiségű hó esett Devon egyes részein ma reggelre, mindezek után pedig a csütörtöki nap folyamán a Nelson vihar is elérte az Egyesült Királyságot.

A havazás után itt a Nelson vihar, ami újabb szélsőséges időjárási körülményeket hoz a szigetország egyes részeire 3

A spanyolok által elnevezett vihar a csütörtöki napon Anglia egyes részeit már 70-100 km/órás széllökésekkel bombázta, köztük London egyes területein 60-80 km/órás széllökéseket is észleltek. Devon egyes részein – ahol csütörtökön heves esőzésekre és széllökésekre készültek – a lakosok megdöbbentek, amikor már szerda este, néhány nappal húsvét előtt heves havazás vette kezdetét.

A hó a megye egy jelentős részén esett, beleértve a hatalmas Dartmoor Nemzeti Parkot Dél-Devonban és Exmoort Észak-Devonban. Csütörtök reggel még sok helyen vastag hótakaró fedte a tájat. Az előrejelzések szerint a nap második felében még csapadékosabbra fordul az idő sok helyen, és a Met Office heves esőzést jósol Devonban, a Nelson vihar érkezésével együtt.

A havazás után itt a Nelson vihar, ami újabb szélsőséges időjárási körülményeket hoz a szigetország egyes részeire 4

A meteorológiai intézet szóvivője ezt mondta: „Eléggé széles körben 70-80 km/órás széllökések várhatók, míg egyes part menti területeken 100-110 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az erős szél és a nagy part menti hullámok veszélyes körülményekhez vezethetnek.”

A riasztás a kelet-sussexi Eastbourne körzettől, a teljes déli parton egészen Penzance-ig terjed, a Wight-szigetet és néhány észak-cornelli partszakaszt is érintve. Sárga esőriasztás van érvényben Észak-Írország keleti részén is, csütörtök hajnali 4-től péntek hajnali 3-ig.

A BBC Breakfast időjósa, Carol Kirkwood a következőket mondta: “Néhányan havazásra ébredtünk ma reggel. Láthattunk havat Devonban, és többen arról számoltak be, hogy az A30-ast (Devonban) részben megbénította a hó Exetertől keletre. Wales egyes részein ma reggel szintén volt némi havazás, és mindez annak köszönhető, hogy az időjárási front délnyugat felől érkezik, és fokozatosan észak felé nyomul, és mögötte újabb záporok következtek. A másik dolog, amire ma figyelni kell, az szél.”

A havazás után itt a Nelson vihar, ami újabb szélsőséges időjárási körülményeket hoz a szigetország egyes részeire 5

A La Manche csatornán akár 110 km/órás sebességű szél is fújhat. Közvetlenül délelőtt 10 óra után korlátozásokat vezettek be az M48 Severn Crossingnál a nagy szél miatt.

Nagypénteken is folytatódik a bizonytalan időjárás, az Egyesült Királyságban továbbra is záporok és hosszabb esőzések várhatók, bár a nap folyamán kelet felől szárazabb foltok is egyre nagyobb számban megjelennek majd.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után