A gyümölcs- és zöldséghiány az áruházak polcain hetekig is eltarthat Nagy-Britannia szerte 1

Hetekig tarthat a boltok polcain a gyümölcs- és zöldséghiány az Egyesült Királyságban, mivel a viharos időjárás nagy mértékben hátráltatja a betakarítás folyamatát Spanyolországban és Észak-Afrikában. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy sehol, semmi sem kapható, hanem, hogy számos olyan hely van, ahol vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amik alig vagy egyáltalán nem találhatók meg egy ideig.

A gyümölcs- és zöldséghiány az áruházak polcain hetekig is eltarthat Nagy-Britannia szerte 3

A brit kiskereskedelmi konzorcium szerint a régió paradicsom-, eper- és paprikatermelését „különösen nehéz időjárási körülmények” sújtották. Ez az elmúlt napokban a szupermarketek friss élelmiszer-részlegein számtalan helyen hiány kialakulásához vezetett.

A helyzet pedig nem valószínű, hogy hamarosan javulni fog, mivel a hóviharok, a heves esőzések és a zivatarok hatalmas károkat okoznak és komoly késedelmeket okoznak a fent említett térségben.

A gyümölcs- és zöldséghiány az áruházak polcain hetekig is eltarthat Nagy-Britannia szerte 4

Az edinburgh-i egyik Morrisons üzlete is az egyike az érintett helyeknek, és ott egy tábla tájékoztatta a vásárlókat, amelyen ez állt: „Paradicsom választékunk elérhetőségét jelentősen befolyásolták a kedvezőtlen időjárási viszonyok Spanyolországban és Marokkóban. A jelenlegi hiány valószínűleg néhány héten belül javulni fog.”

A glasgow-i dalmarnocki Tesco egyik boldogtalan vásárlója pedig ezt írta a közösségi médiában: „Az áremelkedés egy dolog, de az alapvető élelmiszerek hiánya viszont már elfogadhatatlan.”

A gyümölcs- és zöldséghiány az áruházak polcain hetekig is eltarthat Nagy-Britannia szerte 5

Egy másik személy pedig ezt írta: “Az elmúlt napokban 2-3 különböző szupermarketben jártam, és a zöldséges sorok elhagyatottnak és kietlennek tűnnek, különösen a salátás részleg.”

Andrew Opie, a BRC élelmezési igazgatója így nyilatkozott: „A Dél-Európában és Észak-Afrikában tapasztalható nehéz időjárási viszonyok megzavarták egyes gyümölcsök és zöldségek, köztük a paradicsom betakarítását. A kiskereskedők azonban ügyesen kezelik az ellátási lánc problémáit, és együttműködnek a gazdákkal annak érdekében, hogy a vásárlók mielőbb hozzáférhessenek a friss termékek széles választékához.”

2021-ben az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás miatt gyakoribb szélsőséges időjárás megzavarja a globális élelmiszerellátási rendszert.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után