A fél ország kiakadt Boris Johnson legújabb nyilatkozatán, amikor a válság miatt nehéz helyzetben levőkről kérdezték 1

Boris Johnsont elképesztő sokan kritizálták, amiért a megélhetési költségek válságával kapcsolatos kérdésre válaszolva a nyugdíjasok számára ingyenes buszbérletek bevezetésével hencegett. A miniszterelnök öt év után először jelent meg a Good Morning Britain-ben, miután annó elbújt egy hűtőben, hogy elkerülje ezt az interjút a legutóbbi választások előtt.

A fél ország kiakadt Boris Johnson legújabb nyilatkozatán, amikor a válság miatt nehéz helyzetben levőkről kérdezték 3

Susanna Reid műsorvezető elmesélte, hogy kapott egy e-mailt a 77 éves nyugdíjas Elsie-től, akinek az energiaszámlája havi 17 fontról havi 85 fontra nőtt, ami évi 800 font plusz költséget jelent számára. Susanna ezt mondta: „A kiadások csökkentése érdekében Elsie napi egyszer tud csak enni és emiatt fogyni kezdett. Most 77 éves.”

„A nap végén megy direkt a szupermarketbe, hogy sárga matricás akciós termékeket vásároljon. Reggel korán kel, hogy a Freedom buszbérletével egész nap a buszokon maradjon, hogy elkerülje az otthoni plusz energiafelhasználást…  Mit kellene még Elise-nek visszavennie, hogy többet spóroljon?” – tette fel a műsorvezető a szarkasztikus kérdést a miniszterelnöknek.

Erre Boris Johnson válasza: “Csak emlékeztetni szeretnélek, a 24 órás Freedom buszbérletet én vezettem be.” A reakciót hallva a fél országnak elkerekedett a szeme, arról nem is beszélve, hogy igazából nem is Boris Johnson az aki eredetileg bevezette ezt a rendszert.

A Freedom Pass valamilyen formában már 1973 környékén is létezett. Johnson 2012-ben csak újra bevezette mialatt ő volt London polgármestere – de amúgy nem is érvényes 0-24-ben. Hétköznap csak 9.30-tól érvényes, és hétvégén egész nap.

Susanna erre így válaszolt: „Ó, csodálatos, tehát Elsie-nek hálásnak kellene lennie önnek a buszbérletéért?”, ezt követően kérdezett rá, hogy miről kellene még lemondania, hogy megengedhesse magának, hogy életben maradjon.

Johnson erre azt mondta, nem akarja, hogy Elsie bármiből is visszább vegyen, és azt mondta, hogy segít neki a kormány által biztosított 150 GBP-s önkormányzati adó-visszatérítés. De erre felhívták a figyelmét arra, hogy több millió emberhez hasonlóan Elsie sem jogosult erre a programra, mert egy F önkormányzati adósávba eső házban él.

Később Johnson elismerte, hogy a Rishi Sunak pénzügyminiszter által bevezetett 9 milliárd font állami finanszírozás „nem lesz elég” arra, hogy azonnal segítsen mindenkinek a megélhetési költségek emelkedése okozta nehézségek közepette. Szerinte az állami támogatásoknak a jelenlegi szint fölé emelése viszont még magasabbra hajthatja az inflációt.

Azt mondta, hogy a jelenlegi „globális kép” az, amely az energiaárak ugrásszerű növekedését okozza, ami viszont a gazdaság minden területét érinti, beleértve az élelmiszereket is, és hozzátette: „A csirkék ára például őrület”. A csirkehús ugyanis hamarosan olyan költségessé válhat, mint a marhahús.

Bezzeg a nagy energiavállalatokra továbbra sem akarnak egy egyszeri adóterhet kiróni annak ellenére sem, hogy a BP nevű energiaipari óriáscég 4,9 milliárd GBP nyereségről számolt be, ami több mint kétszerese az előző évi eredménynek. A miniszterelnök ragaszkodott ahhoz, hogy a rendkívüli adó csökkentené a beruházásokat.

„A parlamentben szexizmussal kapcsolatos hírek terjengenek, közben a lockdown bulikkal kapcsolatban a vizsgálatok folytatódnak, és mindemellett a megélhetési költségek válsága egyre súlyosabb. Miniszterelnök úr, bőven van mit helyre tenni.” – mondta Susanna Reid. És milyen igaza van…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után